Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Velilere aile eğitimi kursu verildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi velilerine verilen 7-19 yaş aile eğitimi kursu tamamlandı.
SERTİFİKA DAĞITILDI
Kırıkkale Atatürk Anadolu Sağlık Meslek lisesi velilerine verilen 7-19 yaş aile eğitimi kursu tamamlandı. Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi çok amaçlı salonunda 27 aileye 8 hafta içerisinde 40 saat verilen kurs tamamlanarak törenle sertifikaları verildi. Kursta her hafta bir konu işlenmiş olup, ergeni tanımak, ergenle iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırmak, ulaşabilmek, geleceği planlamak gibi konuları işlemek, ikili kurslu sunum ve çeşitli materyaller kullanılarak eğitim tamamlandı. Eğitimin sonunda ailelere sertifikaları verildi.
 
12 BİN KURSİYER VAR
Programda bir konuşma yapan Merkez Halk Eğitim Müdürü Osman Kara, Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü olarak 7 gün, 24 saat Kırıkkale’ye hizmet verdiklerini söyledi. Kara, “Mart ayı itibarıyla istatistiğimiz bu eğitim yılında 412 kursumuz olurken, 8 bin 12 civarındada kursiyerimiz var. Yıl sonuna kadar bu sayımızın 13-14 bin olacağını tahmin ediyoruz. Aile eğitimi projelerimiz bakanlığımızın bir modülüdür. Milli Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme genel müdürlüğünün sitesindeki bu modülleri Kırıkkale’de de uyguluyoruz.” dedi.
 
TEŞEKKÜR EDERİM
Kara, “7-19 yaş aile eğitimimizi ilk olarak bu okulda yaptı. Öğretmen Bulut bey ile başlayarak, diğer  8 okulda daha yaygınlaştırdık ve uyguluyoruz. Bize ailelere destek veren okul müdürümüze öğretmenimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.  Program sonunda, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lise Müdürü Murat Özsoy, Çelebi Lise Müdürü Çetin Çetiner, 27 aileye sertifikaları takdim etti.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu