Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYahşihan

Yahşihan şehitleri anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan şehitleri anıldı
Yahşihan Kaymakamlığı tarafından Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
ÇELENK TÖRENİ
Yahşihan Kaymakamlığı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve saygı duruşuyla başlayan törene Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen, Garnizon Komutanı Bakım Albay Zait Kaplan, Belediye Başkan V. Osman Uluyurt, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve şehit aileleri katıldı. Etkinlik çelenk töreninin ardından Osman Öden İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen program ile devam etti.
ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ
Daha sonra Yahşihan Mezarlığı’ndaki şehitlik ziyaret edildi. Şehit ailelerinin de katıldığı ziyarette, Yahşihan Kaymakamı Özen şehit aileleri ile yakından ilgilendi.  Şehitlerin ruhuna İlçe Müftülüğü tarafından Kuran-ı Kerim okunmasının ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü programı sona erdi.
TOPLUMUN EN ONURLU İNSANLARI
Kaymakam Özen şehit aileleri ile yemekte bir araya geldi. Özen yemekte yaptığı konuşmada “Çok değerli minnet borcumuzun bulunduğu şehit yakınlarımız, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle Kaymakamlığımız  tarafından yapılan yemekli toplantıya iştirakiniz nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. Şehit ailelerinin toplumun en onurlu insanları olduğunu kaydeden Özen, “Bizler bugün bu topraklarda yaşayabiliyorsak, bunu ülkemizin her toprağını kanları ile sulayan şehitlerimize borçluyuz. Şehit yakınlarımız bizlere onlardan önemli bir mirastır. Onların problemleri ve sorunları ile ilgilenmek bizim için en önemli görevlerden bir tanesidir. Şehit ailelerimiz ve şehit yakınlarımız bu toplumun en onurlu insanlarıdır” şeklinde konuştu.
 

0 0 votes
Haber Değerlendirme
7 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu