Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yahşihan’da hummalı bahar hazırlığı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediyesi Baharın gelmesiyle kolları sıvadı. Cadde ve sokakların temizlik ve bakım çalışmalarına bağlayan Belediye ekipleri, vatandaşların korunması amacıyla sineklerle de mücadele başlattı.
 
Yollara bakım yapılıyor
Baharın gelmesiyle birlikte Yahşihan Belediyesinde hummalı çalışma başladı. İlçenin cadde ve sokaklarında temizlik ve bakım çalışmalarına başlayan Belediye Temizlik işleri ekipleri, hafta sonlarında halkın yoğun şekilde tercih ettiği mesire yerlerinde ise ilaçlama yapıyor. Cadde ve sokaklarda yıpranan yolları yeniden ele alan, kaldırımlarda ise düzenlemeler yapan Belediye ekipleri, ilçe halkından taktir topluyor.
 
Mesire alanları önemli
Başlatılar çalaşmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “soğuk ve yağışlı bir dönemi geride bırakıyoruz. Havalar ısınmaya başladı. Biliyorsunuz ilçe halkının yanısıra Kırıkkale halkı tarafından da ilçemiz sıkça ziyaret edilen mesire alanlarına sahip. Vatandaşların sıkıntı yaşaması nedeniyle yollarımızı düzenlerek bakımını yapmaya başladık.” Dedi.
 
Larvalara karşı ilaçlama
Kızılırmak vadisinde bulunan ilçede özellikle yaz aylarında sineklerden dolayı vatandaşların büyük rahatsızlık duyduğuna işaret eden Belediye Başkanı Sungur, “etkin mücadele için sinekle mücadelede larvaların yumurtlama dönemlerinde ilaçlanması gerekiyor. Bu yüzden Kızılırmak vadisi ile ilçenin cadde ve sokaklarında da ilaçlama çalışmalarına ağırlık veriyoruz” şeklinde konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu