Genel

Yahşihan’da Osman Türkyılmaz Kazansaydı Ne Olurdu

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında önceki yönetim tarafından devredilen borcun miktarını açıkladı;

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında önceki yönetim tarafından devredilen borcun miktarını açıkladı; 1 milyar 107 milyon lira. Söylemesi ne kadar kolay değil mi? Bu borç miktarı da hergün değişiyor. Çünkü hepsi icralık ve hergün faiz işliyor. 1 milyar 107 milyon borç varda elde ne var; sözde yapılmış bir altyapı, birkaç tane park, yapılmayan yollar, yapılan ama çöken yollar, arsalara, hizmet araçlarına hatta belediyede ki koltuklara kadar gelen haciz. Kısaca borç var ama ortada icraat yok. Tam bir enkaz tam bir yıkım. Zamanda bir yolculuk yapsak ve yeniden 31 Mart’a gitsek. Ahmet Sungur değilde Osman Türkyılmaz’ın kazandığını düşünsek. Acaba ne olurdu? Tüm bunlara rağmen yeniden kazanmış bir Türkyılmaz bu borcu asla ödemezdi. Ödemediği gibi iş yapacak esnafda bulamazdı. Onlarca insanı işinden eder geri kalana maaş bile veremezdi. Alacaklıların biri gider diğeri gelir belediye icra memurluğu gibi çalışırdı. Yapacağı tek şey sabahları size gülerek günaydın derdi. Alacaklıların birkaçı ile sohbet etme imkanımız oldu. Ahmet Sungur’un kazanmasından memnunlar. Neden çünkü en azından belediye yönetimine güven veren bir isim geldi diyorlar. Bu enkazdan kısa sürede alacaklarını tahsil etme gibi bir beklentileri yok ama geleceğe dair bir umutları var. Artık bir muhattabımız var diyorlar. Türkyılmaz tekrar kazansaydı bizi kapıdan içeri sokmazdı diyenlerde var. Yahşihan Belediyesi 5 yılda çok şey kaybetmiş ama en önemli halkın güvenini kaybetmiş. Sungur’la bu güven yeniden tesis edilme sürecine girdi. Şimdi insanların umudu var. Ahmet Sungur deneyimli bir siyasetçi bir idareci. Karşısındakine güven veren bir yapısı var. Hani halk dilinde bazen söylenir ya ‘adam sende alacağım olsun’ diye. İşte Ahmet Sungur öyle bir adam. Alacaklılar ‘Ahmet Sungur başkanlığında ki Yahşihan Belediyesi’nde alacağımız olsun o çözer’ diyorlar. Halk Sungur’a güveniyor. ‘Yolumuzuda yapar, suyumuzuda akıtır, sosyal projeleride hayata geçirir’ diyorlar. Bizi mağdur etmez inanışı var. Yahşihan Belediyesi 5 yıllık yıkım döneminden yeniden ayağa kalkma dönemine geçti. İşi kolay değil Sungur’un. Bunca borcu temizleyip üzerine birde hizmet etmek her babayiğidin harcı değil. Yahşihan Belediyesi’nin borcunun 50’de biri borcu olan belediyeler ‘battık’ edebiyatı yaparken Sungur ‘5 ayda ödeme dengesini sağlarız’ diyerek umut veriyor. Borcun arkasına sığınmıyor. Şimdiden yol yapım çalışmalarına başladı bile. Görünen o ki Yahşihan Belediyesi uçurumun kenarından dönmüş. Eğer ki eski yönetim devam etseydi belkide on yıllarca toparlanamayacak bir döneme girecekti. Sadece borç mu? İlçede kaybolan huzurda cabası. Her zaman söylendiği gibi işi ehline vermek lazım. Yahşihan Halkı 5 yıllık aradan sonra işi yeniden ehline verdi ve geleceğe dair umutları var. İlçede artık bir kişinin değil herkesin yüzü gülüyor.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x