Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSulakyurt

Yaz kış demeden sıcak yemek dağıtıyorlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Danacı köyünde, örnek bir çalışma sergileniyor. Köy derneği, kurduğu aşevi ile yaşlı ve ihtiyaç sahibi kişilere tam 9 yıldır yaz kış demeden kapı kapı sıcak yemek dağıtıyor.

DANACI KÖYÜNDEN ÖRNEK YARDIMLAŞMA

Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesine bağlı Danacı köyünde Türkiye´de örneğine çok az rastlanır bir proje gerçekleştiriliyor. İşsizlik nedeniyle sılayı terk ederek İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirlere yerleşen gençler köye hizmet için aldıkları ortak kararla 1991 yılında Danacı Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurdular. Dernek çatısı altında birçok sosyal faaliyet gerçekleştiren gençler, yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için ne yapabiliriz düşüncesiyle yola çıkarak 2007 yılında köye bir de aşevi kurdular. Burada pişirilen yemekler 9 yıldır yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar servis ediliyor. Her gün sıcak yemek yiyen yaşlılar ise gençlerden hayır dualarını esirgemiyor.

GÜNDE İKİ ÖĞÜN YEMEK

Dernek ve derneğe bağlı aşevi hakkında bilgi veren Sulakyurt Danacı Köyü Derneği Başkan Yardımcısı İsmail Koton, amaçlarının yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere hizmet etmek ve onların hayır dualarını almak olduğunu söyledi. Başkan Yardımcısı Koton “Köyümüzde dernek olarak Aşevimizde 9 yıldır aralıksız her gün 40-50 yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine 2 öğün yemek yapılıyor ve evlerine kadar dağıtılıyor! Çoğu ilçede ve şehirde yokken bir köy yerinde aralıksız 9 yıldır bu hizmeti sürdürüyoruz. Bu yardımları çoğunluğu asgari ücretle geçimini sağlayan hayırseverlerimiz ve köylülerimizin desteğiyle yapıyoruz. Emeği olan, destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x