Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Yeni çelikhane devreye giriyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI ÖZDEN, YENİ ÇELİKHANE VE YATIRIMLAR HAKKINDA KONUŞTU

 

MKE müdür ve müdür yardımcıları ile Mühendisler Derneği üyeleri düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Düzenlenen iftarda Yeni çelikhane ile ilgili bilgiler veren MKE Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Özden, yılda 120 ton sıvı çelik üretebilen Yeni Çelikhane’nin Ağustos sonu ya da Eylül ayı başında devreye gireceğini söyledi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

MKE yeni Havuz başında düzenlenen iftar programına MKE Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Özden, Mühimmat Fabrikası Müdür Vekili S.Adil Kılınçkaya, Silah Fabrikası Müdürü Mehmet Ocakcıoğlu, Ağır Silah Fabrikası Müdürü Gündüz Güler Prinç Fabrikası Müdürü Mehmet Üner, Destek Tesisleri Müdürü Mustafa çuvaloğlu, MSB Ekip Müdürlüğü Mühendisi Niyazi Kağan Başkal, Mühendisler Derneği Başkanı Veysel Önal Enerji Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mikail Başer, Teknikerler Derneği Başkanı Mesut Yıldırım, elif Şirketler Grubu ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ragıp Cihat Mencet, fabrika müdür yardımcıları ve çok sayıda mühendis katıldı.

 

ALT YAPILAR YENİLENDİ

MKE Kurumunun alt yapı ve destek anlamında bir zamanlar çok ihmal edildiğini belirten Genel Müdür Yardımcısı Hayrettin Özden, “Son birkaç yıldır, Dünya’da ve çevremizde yaşanan gelişmeler, kurumumuzun Türkiye çini ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu tekrar gözler önüne getirdi. Bununla birlikte gelişmeler neticesinde, kurum olmadığı taktirde bizim ordumuzun lojistik alanda çok büyük sorunlar yaşayacağını gördük. Yapılan çalışmalar ve gelişmeler neticesinde, kurumumuz tekrar eski haline geldik. Çalışan, gelişen ve üreten bir kurum haline geldik. Yapının yenilenmesi, teknolojiye yönelmesi de gerekiyor. Kurumumuzda son dönemlerde elektrik altyapısı, su alt yapısı, ısıtma altyapısı kullanılamaz hale gelmişti. Yapılan çalışmalar ile bu sorunlar tamamen yenilendi. Bundan sonra tezgahların yenilenmesi geliyor”

 

YILDA 120 TON SIVI ÇELİK

“Bilindiği üzere bizim en büyük yatırımımız şu anda yeni çelikhane. Tamamen modern ve günümüz teknolojisine uygun, yılda 120 ton sıvı çelik üretme kapasitesi olan çelikhane yatırımımız, Ağustos sonu ya da Eylül başlarında devreye girecek. Yeni Çelikhane, 350 milyon liralık bir yatırım. Lojmanlar ile ilgili olarak ise, kurumumuzun bütün lojmanları yenileniyor. Sosyal tesislerimiz, bu yaz bitecek. Lojmanlarımız ise önümüzdeki yol sonu bitecek. Daha medeni, daha temiz bir ortam sağlanacak. İnsanlarımız bu yatırımların sonucunda daha çok motive olacaklarını düşünüyorum” dedi.

 

GELİŞEN VE YENİLENEN TEKNOLOJİ

İftarın ardından konuşma yapan Mühendisler Derneği Başkanı Veysel Önal, “Bu güzel ortamın oluşmasına sebep olan mübarek Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz mühendisler olarak savunma sanayi alanında faaliyet gösteren MKE Kurumunda çalıştığımızdan dolayı gurur duyuyoruz. Bu tesisleri kuranları ve günümüze kadar gelmesine vesile olanları minnet ve rahmetle anıyoruz. Bizlerin de hedefi; daha çık çalışarak bu tesisleri daha modern, daha çok çeşit ürün, üreten, kalite ve fiyatta küresel alanda rekabet edecek şekilde bizden sonra gelecek nesillere bırakmak. Dünyada hızla gelişen ve yenilenen teknoloji ve acımasız rekabet ortamında varlığımızı devam ettirebilmemiz için gelişen teknolojiye paralel olarak ürünlerimizi ve üretim yöntemlerimizi geliştirerek yenilemeliyiz”

 

SERVİS SORUNU ÇÖZÜLECEK

“Alanımızda ki hızlı gelişime ayak uydurmalıyız. Teknolojiye paralel olarak değişen ürünleri takip eden değil, teknolojiyi yeniden üreten, ürettiği yeni ürünleri TSK’ya ve Dünya’ya tanıtan, pazarlayan olmalıyız. Tabii ki bunların yapılabilmesi için de teknolojik gelişmelere paralel olarak eskiyen tesislerin yenilenmesi, mevcut yapının yeniden yapılanması, çalışanların motive ve teşvik edilmesi ile olacağını düşünüyorum. Özlük hakları ile taleplerimiz ilgili makamlara iletildi. Kreş açma çalışmalarına başlanıldı. Sınav yönetim taslağı düzeltildi. Ankara-Kırıkkale gidiş geliş servis sorunu yetkili sendika ve teknikerler derneği ile inşallah çözülecek” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x