Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Yere atma takımını oyla

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencilerinden Büşra Acun, Gülsüm Yalçın, İrem Çeri ve Şeyma Fındık sağlığa zararı herkesçe bilinen sigaranın çevreye verdiği zarara dikkat çekmek için “Yere Atma, Takımına Oyla” sloganıyla sigara atıklarının yere atılmasını önlemek için proje geliştirdiler.

 

KAMPANYA BAŞLATTILAR

Yere atılan sigara izmaritlerinin toprak ve suları büyük ölçüde kirlettiğini, 1 milyon kuşun sigara izmariti yutarak hayatını kaybettiğini, ülke genelinde çıkan orman yangınlarının; yüzde 50’sine yakın sigara izmaritleri neden olduğuna dikkat çeken öğrenciler, bireylerin birçoğunun çevre sorunu olarak bile görmediği izmaritlerin sorumsuzca doğaya atılması konusu gün geçtikçe büyüyen bir sorun olmaya devam ettiğini, buna dur demek için böyle bir kampanya başlattıklarını söylediler.

 

ASLAN YATTIĞI

YERDEN BELLİ OLUR

Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri tam da bu konuda kolları sıvadı ve fakülteleri önünde sundukları ve danışmanlığını Yrd.Doç.Dr. Metin Elkatmış’ın yaptığı özgün bir projeyi gerçekleştirdiler. Proje hakkında bilgi veren Elkatmış, “Projemizi kapsamında öğrenciler öncelikle sorun alanını doğru tespitle işe başladılar. Toplum olarak ne yazık ki birlikte yaşama kurallarına riayet etmede zaaflarımız var. Evimizde içtiğimiz sigara izmaritlerini çöp kovasına atarken aynı özeni dışarda gösterdiğimiz pek söylenemez. Oysaki temiz olmayı iman ile aynı kefeye koymuş bir inanca sahibiz. Sözlü geleneğimizde “aslan yattığı yerden belli olur” derken yaşam alanlarımıza göstermemiz gereken özeni tembihler”

 

SİGARA İÇMEYENLER

BİLE DESTEK OLUYORLAR

“Tüm bunlara karşın başta fakülte binamız önünde sigara içilen alanlarda izmaritlerin çöp kovasından çok yerlerde olduğunu görüyorduk. Topluma Hizmet dersi kapsamında öğrencilerimle birlikte “en yakınınızda gördüğümüz problemler nelerdir?” sorusundan hareketle sigara izmaritleri meselesi gündemimize geldi. Çözüm üretme aşamasında öğrencilerimin yoğun gayreti ile sigara izmaritlerini yere değil üzerinde futbol takımlarının ambleminin olduğu kutulara atarak bir tür oyun formuna çevirdik. Böylece içtikleri sigaraların kalıntılarını yere değil çöp tenekesine atma alışkanlığı edinmelerini sağlamayı amaçladık. Gözlemlediğimiz kadarıyla da panomuz takıldığı günden itibaren de oldukça beğenildi ve yerdeki izmaritlerin oranında da gözle görülür bir azalma oldu. Öyle ki sigara içmeyenler bile yerdeki izmaritleri toplayıp panomuza atarak hem çevreye hem takımına destek veriyorlar” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x