Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Yeşilvadi Millet Bahçesine dönüşsün

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesi içerisinde yer alan Millet Bahçeleri Projesi için geri sayım başladı. İlk etapta 17 ilde yapılması planlanan 28 millet bahçesi için taslak çalışmalar tamamlanırken, siyasilere çağrıda bulunan Kırıkkaleliler, yıllardır hayata geçirilmesi beklenen ancak yarım kalan Yeşil vadi Projesinin Millet Bahçesine dönüşerek hayata geçmesini bekliyor.

 

YEŞİL VADİNİN HAYATA GEÇMESİ İÇİN BİR FIRSAT

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin seçim beyannamesinde yer alan Millet Bahçeleri Projesinin kısa bir süre içerisinde başlayacak olması Kırıkkale’de yıllardır özlemi çekilen Yeşil Vadi Projesinin hayata geçmesi için heyecan yarattı. İlk etapta 17 il’de planlanan Millet Bahçeleri kapsamında 14 stadyum 3 ay içinde millet bahçesine dönüştürülmek üzere projelendirilecek. Bunun dışında 14 farklı nokta da millet bahçesine dönüştürülecek. Projelerle ilgili çalışmalar başlarken Kırıkkaleliler projeye Kırıkkale’nin de dahil edilmesini beklediklerini ifade ettiler.

 

KIRIKKALE’NİN BİÇİLMİŞ BİR KAFTAN

Millet Bahçesi için Kırıkkale’nin biçilmiş bir kaftan olduğuna vurgu yapan Kırıkkaleliler, yıllardır özlemini çektikleri Yeşil Vadi Projesinin bu vesileyle hayata geçebileceğini savunuyor. Kırıkkale’nin 45 ilin geçiş güzergahında bulunduğunu, bu vesileyle Kırıkkale’ye yapılacak Millet Bahçesinin 45 İl’e gidip gelen yolcuların uğrak yeri haline gelebileceğini belirten vatandaşlar “Yeşil Vadi Projesi yıllardır hayata geçmedi. Millet Bahçeleri projesi yıllardır özlemini çektiğimiz projenin hayata geçebilmesi için bir fırsat. Kırıkkale’ye yapılacak bir Millet Bahçesinden Kırıkkale’nin yanı sıra başta Ankara olmak üzere 45 İl’e yolculuk yapanların uğrak yeri haline gelecektir. Siyasilerimizden bu konuda girişimde bulunmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 

YEŞİLVADİ HANGİ AŞAMAYA GELDİ?

Kırıkkale Valiliği, İl Özel İdaresi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve DSİ’nin destekleri ile belirli bir aşamaya getirildi. 1,2km’lik bir rekreasyon çalışmaları tamamlandı ancak kullanıma açılmadı. Projenin Peyzaj bölümünü Ankara Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Islah çalışmalarını DSİ, bağlantı yollarını ise Karayolları üstlendi. Önümüzdeki süreçte, Yeşil Vadi Rekreasyon alanındaki bütün çalışmalar sona ererek, hem Kırıkkalelileri hem de Ankaralıları ve tüm Türkiye’ye hitap edecek bir eser ortaya çıkacak.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Sabri reyiz
4 Ağustos 2018 10:41

Yeşilvadi herşeyi devletten beklemesin. Projenin Peyzaj bölümünü Ankara Büyükşehir, Islah çalışmalarını DSİ, bağlantı yollarını Karayolları yapmış. Orada 300 e mülk sahibi var. 10 ar bin lira koysalar 3milyon yapar. Proje tamamlanınca aldıkları rakamın 3 4 katını isteyecekler nasıl olsa.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x