Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BalışeyhGündemKırıkkaleManşet

Yıldırım’dan çiftçilere ziyaret

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh Hüseyinbeyobası Köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından kurulan “Fasulye Bitkisinde Mikrobiyal Gübre (Rhizobium Bakterisi) Uygulaması” demonstrasyon tarlasını Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım ziyaret etti.
 
BİLGİ VERİLDİ
Hüseyinbeyobası Köyü çiftçilerinden  Eyüp Tosun’a ait tohumları Rhizobium Bakterisi ile aşılanarak ekimi yapılan Fasulye tarlasında incelemelerde bulunan Balışeyh Kaymakamı Yusuf YIldırım, Mikrobiyal Gübreleme demonstrasyon hususlarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü teknik personellerinden bilgi aldı. İlçe Müdürü Fatma Duygu Kara; Mikrobiyal Gübrelemenin ekolojik yaşam üzerine etkileri, tarımsal girdi maliyetleri üzerine etkileri, toprak ıslahı ve bitki fizyolojisi üzerine etkileri konularında katılımcılara bilgi verdi.
 
SONUÇLAR GÜZEL
Bu tür çalışmaları Hıdırşeyh köyünde Fiğ yem bitkisinde de uyguladıklarını ve iyi sonuç aldıklarını, bu çalışmaları çiftçilere anlatarak uygulamanın yaygınlaşmasını amaçladıklarını belirten Kara ayrıca değişik konularda çiftçilere yönelik demonstrasyonlar uyguladıklarını anlattı. Çiftçi Eyüp Tosun 25 dekarlık arazisin de 20 dekarlık kısmına Rihizobium Bakterisi ile aşılanmış olan Fasulye Bitkisinin ekimi yapılırken, 5 dekarlık kısma bakteri aşılaması yapılmayan tohum ekimi gerçekleştirdi.
 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu