Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2024 Yerel SeçimlerSiyaset

YSK’dan “iftar” kararı: Oy sayımı aralıksız yapılacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimi için oy sayımı ve döküm işlemlerinin kesintisiz yapılması gerektiğini duyurdu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimi için oy sayımı ve döküm işlemlerinin kesintisiz yapılması gerektiğini duyurdu.

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın Yüksek Seçim Kurulu’na gönderdiği mektupta, sandık kurullarının saat 17.00’de oy sayımına başlayacağı ancak Ramazan ayında sadece su ile iftar yapmanın sağlıklı oy sayımını engelleyebileceği belirtildi. Ayrıca, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip vermemeleri gerektiği soruldu.

YSK’nın incelemesinde, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un “Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü” başlıklı 100’üncü maddesinin birinci fıkrasının hatırlatıldığı belirtildi. Bu maddeye göre, oy sayımı ve dökümünün derhal başlanarak açık ve aralıksız bir şekilde yapılması gerektiği vurgulandı.

YSK’nın 138 Sayılı Genelgesi’nde aynı prensipleri içeren bir düzenleme bulunduğuna dikkat çeken kurul, bu nedenle “oy sayım ve döküm işlemlerinin kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğine” oy birliğiyle karar verildi.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x