Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Yurt ihalesi 25 Mart’ta

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de 750 öğrencinin barınmasına imkan tanınacak
Yurt ihalesi 25 Mart’ta
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, öğrencilerin barınma sorunlarına kalıcı çözüm getirilmesi amacıyla sosyal donatı kapsamında başlattığı yurt ve pansiyon inşaatlarına hız verdi
100 bin öğrenci faydalanacak
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, öğrencilerin barınma sorunlarına kalıcı çözüm getirilmesi amacıyla sosyal donatı kapsamında başlattığı yurt ve pansiyon inşaatlarına hız verdi. TOKİ’nin 57 bin 852 kişi kapasiteli 166 yurt ve pansiyon uygulaması bulunduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, proje ve ihale aşamasında olan toplam 43 yurt ve 13 pansiyon ile birlikte TOKİ’nin yaklaşık 100 bin öğrencinin barınma sorununa çözüm üretmiş olacağına dikkat çekti. TOKİ Başkanı Turan inşaatı devam eden, 10 bin 276 kapasiteli 19 yurdun yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin hizmetine gireceği müjdesini verdi.
 
YURTLAR OTEL KONFORUNDA
TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, İdarenin yükseköğrenim ve ortaöğrenim gören öğrencilerin barınma sorunları ile yaptığı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Turan, TOKİ’nin, Milli Eğitim Bakanlığı ve YURTKUR ile imzaladığı protokoller kapsamında öğrencilerin modern şartlarda barınabilmeleri amacıyla otel konforunda yurtlar ve pansiyonlar inşa ettiğini söyledi.
 
YENİ EĞİTİM DÖNEMİNDE 19 YURT HİZMETE GİRECEK
TOKİ, YURTKUR ile imzaladığı protokoller kapsamında; 23 ilde 16 bin 65 kişi kapasiteli 24 yurt inşaatını tamamladı, 28 ilde 14 bin 846 öğrenci kapasiteli 29 yurt inşaatı ise devam ediyor. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, 10 bin 276 öğrenci kapasiteli 19 yurdun yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerin hizmetine gireceğini söyledi. Yeni eğitim ve öğretim döneminde hizmete girecek yurtlardan bazıları şöyle; Adana Sarıçam (1000 öğrenci kapasiteli), Denizli (1080), Yozgat (1184), Ardahan (750), Bolu (774), Kütahya (500), Burdur (536), Bursa İnegöl (526), Aydın Nazilli (536), Balıkesir Bandırma (536)
 
2 YURT İHALE AŞAMASINDA
Kırıkkale’de 750 kişilik yurt ihalesinin 25 Mart, Sivas Şarkışla 500 kişilik yurt ihalesinin de 31 Mart tarihinde gerçekleştirileceğini ifade eden TOKİ Başkanı Turan, Giresun’da inşa edilecek bin kişilik yurt ile Hatay’ın İskenderun ilçesinde inşa edilecek 750 kişilik yurt, konferans salonu ve altyapı ve çevre düzenlemesi işinin de ihalesinin gerçekleştirildiğini ve değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu