Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Güzel Sanatlar için Yetenek sınavı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Resim ve Müzik Bölümü’ne özel yetenek sınavı ile toplam 65 öğrenci alacağını açıklamıştı. Kayıt işlemleri Cuma günü sona erdi. Özel yetenek sınavının 24 Haziran 2015 Çarşamba günü yapılacağı açıklandı

 

BAŞVURULAR TAMAMLANDI

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzik Bilimleri Anabilim Dalı’na 35 ve Resim Bölümü Resim Ana sanat Dalı 1. Öğretimlerine 30 öğrenci alınacağını açıklamıştı.  Müracaat etmek isteyen öğrenciler için T.C. vatandaşı olmak ve 2015 YGS sınavına girmiş olmak. 2015-YGS Sınavının puan türlerinin en az birinden; tüm lise mezunları için en az 140 veya daha fazla puanı almış olmak. Merkezi yerleştirme ile bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış adaylar da sınava başvurabilirler. Sınavlarla ilgili genel kurallar ve puanlama işlemleri 2015 ÖSYS kılavuzundaki esaslara göre yapılacaktır. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir. Yükseköğretim Genel Kurulunun 25/09/2014 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca engelli öğrencilerin (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm) özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara, YGS puanları değerlendirmeye katılmadan (ÖSYS Kılavuzlarında yer alan formül kullanılmadan) yetenek sınavı sonucuna göre değerlendirilerek, yetenek sınavını kazanan öğrencilerin kayıtlarının yapılması uygun görüleceğini açıklamıştı. Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne Başvurular 17-18-19 Haziran 2015 tarihlerinde arasında yapıldı. Başvuru işlemlerini tamamlanmasını ardından sınavın  24 Haziran 2015 Çarşmab günü yapılacağı açıklandı. Müzik Özel Yetenek Sınavları 24-25 Haziran 2015 tarihleri arasında Mavi Salon‘da,  Resim Özel Yetenek Sınavları 24 Haziran 2015 tarihlerinde Eğitim Fakültesi Kapalı Spor Salonu’nda yapılacağı açıklandı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu