Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

1 Mayıs çağrısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’deki sendikalar ve dernekler ortak 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması yapacak.
HEP BİRLİKTE OLALIM
Petrol İş, Türk Metal Sendikası, Eğitim Sen, Hizmet İş, Türkiye Emekliler Derneği, Tüm Emekli Sen, SES, BES, ADD ve Alevi Kültür Derneği tarafından yapılan ortak çağrıda şu ifadeler yer aldı; “İşçiler, emekçiler, emekliler, işsizler, öğrenciler, tüm ezilenler, kuralsız, güvencesiz çalışmaya karşı, taşeron sistemine, iş cinayetlerine karşı, kıdem tazminatının gaspına karşı, yoksulluğa, yolsuzluğa, işsizliğe,  sömürüye karşı, baskıcı, otoriter yönetim anlayışına karşı hep birlikte olalım.
PARASIZ EĞİTİM VE SAĞLIK İÇİN
Güvenceli iş, güvenli gelecek için, insanca bir yaşam için, sosyal adalet, barış, bağımsızlık, eşitlik, özgürlük, demokrasi ve gerçek bir laiklik için; parasız eğitim ve sağlık hizmeti için, itirazımızı, tepkimizi, öfkemizi, taleplerimizi haykırmak için, umutlarımızı büyütmek için, 1 Mayıs’ta tüm emekçileri alanlarda olmaya çağırıyoruz.
DAYANIŞMA GÜNÜ
Haydi! savaş, zulüm ve talan düzenine karşı; Emek, barış, eşitlik, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir Türkiye’yi birlikte kuralım. Şimdi gücümüzü 1 Mayıs alanlarına taşımanın zamanıdır. Yan yana, omuz omuza, el ele 1 Mayıs 2014 Perşembe günü alanlardayız. Tüm Halkımızı, Saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda; basın açıklamasında buluşmaya çağırıyoruz. Gün birlikte mücadele günüdür! Yaşasın Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’müz! Yaşasın 1 Mayıs!

Başa dön tuşu