Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

1 Mayıs haramilerin sonu olacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak İşdemirli işçilerle üçüncü toplantısını yaptı. Kavlak, “1 Mayıs haramilerin İşdemir’deki sonu olacak” dedi.
GEÇİŞLER DEVAM EDİYOR
İsdemirli işçilerle üçüncü toplantı İskenderun’da yapıldı. Yaklaşık 1200 İsdemir emekçisinin katıldığı toplantıda emekçilerin Türk Metal’e sevgisi, Çelik-İş sendikasına ise öfkesi hakimdi. Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın konuşma yaptığı toplantıda Türk Metal’e geçişler yaşandı. Çok sayıda İsdemir emekçisi konuşmanın ardından “artık ben de Türk Metalliyim” diyerek tercihlerini Türk Metal’den yana kullandılar.
“İŞDEMİR’İN BAYRAMI OLACAK”
Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın salona girmesi ile salonda büyük bir coşku ve heyecan yaşandı. “Başkan nerde biz oradayız, İsdemir seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Kavlak; 1 Mayıs’ın İsdemir için önemine dikkat çekerek “1 Mayıs geliyor. 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günüdür. 1 Mayıs Emeğin Bayramıdır. Ama bu 1 Mayıs farklı olacak. Bu 1 Mayıs,  İsdemir’in bayramı olacak. Haramilerin İsdemir’deki sonu olacak.  Güzel günlerin başlangıcı olacak. Hepinize şimdiden kutlu olsun” dedi.
“DOĞRUDAN YANAYIZ”
Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Kavlak; Konuşmasının sonunda İsdemirli emekçilere; “İsdemirli kardeşlerim, Şimdi bir yanda Türk Metal var, bir yanda bu haramiler var. Bir yanda Erdemir’in ücretleri var, Bir yanda İsdemir’in Kardemir’in ücretleri var. Bir yanda doğrudan başka düsturu olmayan Türk Metal var. Bir yanda ağzından yalandan başka söz çıkmayan haramiler var. Bir yanda Türkiye’nin en büyük, en örgütlü sendikası var, Bir yanda küçülen, yok olan haramiler çetesi var. İşte fotoğraf bu arkadaşlarım. Fotoğraf bu” dedi.
 
 
 

Başa dön tuşu