Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

İkisi de çok yakışır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanı’nın, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği karara göre seçileceğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da o makama en yakışacak iki isimdir. İkisi de çok yakışır” diye konuştu.
BAKANLAR KAHRAMANMARAŞ’TA
Başbakan Yardımcısı Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşegül İslam, AK Parti Grup Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile birlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatih Mehmet Erkoç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Atalay, çözüm süreci, MİT Yasası ve twitter’in son aldığı kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti’nin Türkiye’de özgürlük alanlarını genişletmeye çalışan bir iktidar olduğunu ifade eden Atalay, daha açık bir toplum daha demokrat bir devlet yapısı oluşturmaya gayret ettiklerini belirtti. Sosyal medyada şahıslara hakaret etmenin ise özgürlük sayılamayacağını dile getiren Atalay, şöyle konuştu:
“TWİTTER HİZAYA GELİYOR”
“Ama sosyal medya ortamında insanlara hakaret edilmesi, özel hayatlarının orada teşhir edilmesi gibi durumlarda da tabi yargıya götürdüler ve yargı bunların o ortamlardan çıkarılması kararını verdi. Biz de açıkladık, ‘twitter gelecek, ülkemizi muhatap alacak, yönetimi muhatap alacak burada görüşmeler yapacak, yargı kararlarımızı ciddiye alacak, eğer bir yargı kararı varsa o sayfayı kendi ortamından çıkartacak’ dedik. O zaman hiçbir sorunumuz yok. Nasıl yazılı medya bir gazete bir yanlış yaparsa ben tekzip ettiğimde düzeltiyorsa, dün de benim iki tane tekzibim yayınlandı iki gazetede bana atfedilen iki cümle vardı ‘yanlıştır’ dedim dün tekzip olarak yayınladılar. Televizyon nasıl düzeltiyorsa, sosyal medya da bir iletişim ortamıdır. Yanlış yapıyorsa, yalan söylüyorsa, birine hakaret ediyorsa, haksızlık yapıyorsa, yargı kararı olduğunda o haksızlığı gidermek durumunda. Şimdi Twitter o hizaya geliyor. Esasen bunu diğer ülkelerde uyguluyordu, bundan sonra ülkemizde de hiçbir sorun olmayacak.”
“BDP’LİLER ŞİDDETTEN TAM OLARAK ARINAMADI”
Bakan Atalay, bir gazetecinin çözüm süreci ve bu süreçte ölümlerin azalmasına ilişkin yönelttiği bir soruya ise, “Bu süreç hükümetimizin önündeki en önemli projelerden birisi” yanıtını verdi. Tüm hassasiyetle süreci devam ettirdiklerini kaydeden Atalay, şöyle devam etti: “Gençlerimizin hayatının kaybolmadığı, şehitlerimizin gelmediği bir dönemi yaşıyoruz. Ülkemizde bu terör sorununu çözmek, bitirmek, kardeşliği, bütünlüğü sağlamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İnşallah bu yürüyecek. Biz bu konuda kendi içimizde sürekli değerlendirmeler yapıyoruz. Önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu seçimde ilk defa doğu ve güneydoğu bölgesi huzur içinde bir seçim yaşadı. Gerçi BDP’liler şiddetten tam arınamadılar. Yani seçimin belli noktalarında yine şiddetten medet umdular. Onlar ondan kurtulamıyorlar. Ama bölge halkı demokrasinin ne kadar önemli ve değerli olduğunu seçime katılımıyla, vesaireyle gösterdiler. Huzur içinde bir seçim yaşandı. Seçimin siyasetin sorunları çözmek için en değerli unsur olduğunu gördüler. Bu süreci bozmak isteyenler milletten büyük tokat yer. O bölge insanından büyük tokat yer. İnşallah biz de ona müsaade etmeyeceğiz. İyi bir diyalog içinde iyi bir çalışma içinde yürütüyoruz. Dileğimiz bundan sonra şehitlerimiz, gençlerimizin hayat kaybı olmasın. Bu huzur ortamı devam etsin.”
 
“MİT HEM DAHA RAHAT ÇALIŞIR, HEM DE HESAP VERİR HALE GELDİ”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçen MİT Yasasına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Atalay, ilk defa mitin nasıl çalışacağı ve neler yapacağının mecliste tartışıldığını söyledi. Atalay, “Bugüne kadar MİT’in çalışması kapalı bir alan, pek kimsenin bilmediği, meclisin haberinin olmadığı ve açık bir mevzuatla da yürümeyen bir alan gibiydi. İlk defa MİT’in nasıl çalışacağı, neler yapacağı mecliste tartışıldı, yasa ile tam bir hukuki zemin içerisine çekildi. Tam bir meşruiyet zemini kazandırıldı ve meclis denetimine alındı. Biliyorsunuz, mecliste yeni bir komisyon kuruldu. MİT’i, emniyet teşkilatını, jandarmayı ve Maliye Bakanlığı’nda mali denetim yapan MASAK’ı denetleyecek. Meclise gelecekler onlar, o komisyonda hesap verecekler. Bu yaptığımız düzenleme isabetli, iyi bir düzenleme ve Türkiye gibi büyük bir ülkeye yakışır bir düzenleme. Her büyük ülkenin güçlü bir istihbarat teşkilatı vardır. Biz de MİT’i bugün hem daha rahat çalışır, hem daha çok hesap verir hale getirmiş olduk” diye konuştu.
“BİRBİRLERİ İÇİN YAPTIKLARI FEDAKARLIKLAR ÖNEMLİ”
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, beraberindeki bakanlarla birlikte onuruna verilen yemek için gittiği lokantada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili parti mekanizmalarının çalıştığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Atalay, milletvekilleri arasında yapılan temayül ve istişarenin ardından konunun il başkanları toplantısında da ele alındığını belirterek şunları söyledi: “Biz de bütün bu kararları verirken istişare mekanizmaları iyi çalıştırılır. Dün Genel Başkanımızın da açıkladığı gibi önümüzdeki günlerde istişareler devam edecektir. Bütün büyük kongre delegelerine de aynı şekilde sorulacak. Görüşleri soruluyor. Ve bunlar bittikten sonra da Başbakanımızın ifade ettiği gibi önce Cumhurbaşkanımızla değerlendirme yapacaklar. Tabi AK Parti içinde bu konular daha önce de olduğu gibi büyük bir fedakarlık duygusu içinde, büyük bir dava ahlakı içinde herkesin birbiriyle kardeşliği ve dostluğu içinde çözülür. Şu anda da her vesileyle ifade ediliyor. Tabi Cumhurbaşkanımız ile sayın Başbakanımızın görüşmeleri ve ikisinin kararı önemli. Ama bütün bu istişare mekanizmaları bittikten sonra da o görüşme yapılmış olacak. Tabi sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ülkemizin yetiştirdiği büyük değerler. Partimizin ve hükümetimizin bu güne gelmesinde ikisinin birbiri için yaptığı o fedakarlıklar önemlidir.”
 
“BİZİM BURADA İŞLER BÖYLE YÜRÜR”
Başbakan Yardımcısı Atalay, parti içerisindeki işlerin istişareyle yürütüldüğünü ifade ederek, şöyle devam etti: “İlk seçimi düşünün 2002’de. Birisi Genel Başkan ama milletvekili değil, Abdullah bey milletvekili ‘Kardeşim hükümeti sen kuracaksın’ diyor ve o kuruyor. Sonra Başbakanımız Siirt’ten milletvekili oluyor. Abdullah bey ‘Şimdi artık sen yürüteceksin’ deyip ona teslim ediyor. Sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi geliyor bildiğiniz değerlendirmeler. Bizim burada işler böyle yürür. Dolayısıyla aynı nezaket içinde, aynı zarafet içinde bir sorun olmadan bu kararlar verilecektir. Benim değerlendirmem bu şekilde olacaktır.”
“KARAR BİRLİKTE VERİLECEK”
Atalay, Cumhurbaşkanı’nın, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği karara göre seçileceğini ifade ederek, şöyle konuştu:  “Ama Türkiye şunu biliyor ki; Cumhurbaşkanı’nı, AK Parti içindeki bu istişareler, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın birlikte vereceği karar belirleyecek. İnşallah bu seçim gösterdi ki bu karar kimin için verilirse, o Cumhurbaşkanı olacak. Şu anda önemli olan budur bizim için. Böyle bir seçim sonrası önümüze rahat bir tablo var. Biz de bu rahatlık içinde büyük bir hassasiyetle o kararımızı olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da, Başbakanımız da o makama en yakışacak iki isimdir. İkisi de çok yakışır. Zaten Cumhurbaşkanımız orayı büyük bir doğrusu dirayetle ve çok başarılı şekilde yürüttü ve yürütüyor. O kararın ne safhada olacağını göreceğiz. Ama bizim partimizdeki bu mekanizmaların bütün değerlerimiz bundan sonraki yürüyecek çalışmalarda, süreçlerde yine işin içinde olacak. Biz sadece bir siyasi parti değil, bir büyük davayı yürütüyoruz.”

Başa dön tuşu