Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kültür Sanat

100. YILA ÖZEL RESİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılı’nı kutlama etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi’nde düzenlenen  “Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. Yılı’nda Gençlerle Sanat” isimli resim çalıştayı gerçekleştirildi.

HABER: YELİZ ERDEM

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Çalıştaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Ayşe Güler, Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Bilal Özcan, Doç. Dr. Hüda Sayın Yücel, Dr. Öğretim Üyesi Şuayyip Yücel, Dr. Öğretim Üyesi Özlem Muraz ve Araştırma Görevlisi MevlütÖzemir ile resim öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Dekan Prof. Dr. Ayşe Güler, açılış konuşmasında Güzel Sanatlar Fakültesinin olanaklarını tanıtarak yeni açılan bölümlerin yanı sıra sanat alanında istihdam olanakları hakkında öğrencilere bilgiler verdi.  Üniversite yönetiminin sanata ve sanat eğitimine verdiği değere vurgu yapan  Güler,  Resim Bölümü öğrencilerinin sorularını yanıtladı ve ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında öğretmenlerin ve öğrencilerin görüşlerini dinledi.

MOTİVASYON OLANAĞI SAĞLIYOR

Çalıştayda, kişisel eserleri üzerinden sanatsal uygulamalar yapan Dr. Öğretim Üyesi Şuayyip Yücel,  günümüzde sanat ve dijitalleşme bağlamında yapay zekâ ile NFT konuları üzerinden bilgiler verdi. Dr. Yücel, aynı zamanda dijital çizim uygulamaları üzerine grafik tablet üzerinden çeşitli örnekler göstererek öğrencilerin ve öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Sanatsal uygulamalarda malzemenin bizlere sağladığı olanaklar hakkında öğrenciler bilgiler veren Doç. Dr. Hüda Sayın Yücel, deneysel suluboya performansı gerçekleştirdi. Çalıştay sonunda Okul Müdürü Bilal Özcan, düzenlenen bu etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek özellikle Rektörümüz başta olmak üzere Üniversite yönetimimize sanat eğitimine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Güler ve Resim Bölümü öğretim elemanlarına, tüm katılımcılara ve öğrencilere teşekkür eden Özcan, bu etkinliğin karşılıklı iş birliğini artırıcı bir rol üstlendiğini ve gelecekte gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler için de bir motivasyon olanağı sağladığını vurguladı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu