Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

150 çiftçiye makine ekipman desteği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü KKYDP makine ekipman desteklemesi sonuçlarını bildirdi. Yapılan açıklamada; “150 çiftçimize 787 bin TL makina ekipman desteklemesi yapılacaktır” denildi.

Bin 50 müracaat uygun bulundu

Müdürlükten konu hakkında şu bilgiler verildi; “Bakanlığımızca her yıl Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında düzenlenen yüzde 50 hibeli Makina Ekipman Destekleme Müracaatları İl Müdürlüğümüz İl Proje Yürütme Birimimizce ilgili mevzuat ve tebliğe uygun olarak değerlendirilerek sonuçlandırılmıştır. Buna göre İl müdürlüğümüze destekleme için başvuran 5 bin 245 bin TL hibe tutarında bin 50 çiftçimizin müracaatı uygun bulunmuştur.

Yenilikçi makinelere öncelik verildi

Değerlendirmelerde her makina grubundan en az bir tane olacak şekilde ve ilimizde tarım ve hayvancılığın gelişimine katkısı olacak, toprak verimliliğimizi arttıracak, sağlıklı süt elde edilmesine katkı sağlayacak, ilimizde yetersiz olan bahçe ziraatı ve yem bitkileri ekilişlerini teşvik edecek, hayvancılığı ve arıcılığı teşvik edecek ve aynı zamanda ilimiz çiftçilerince yeterince tanınmayan yenilikçi makinelerin desteklenmesine öncelik verilmiştir.

İşte desteklenecek ekipman miktarı

Değerlendirme sonuçlarına göre; 2 adet Arıcılık makine ve ekipmanı, 1 adet Bahçe Traktörü,5 adet Balyalama makinesi, 2 adet Çayır Biçme Makinası, 3 adet Çiftlik Gübresi Dağıtma Makinesi, 2 adet Dip kazan, 16 adet Diskli tırmık, 15 adet El Traktörü ve Ekipmanları, 41 adet Mibzer,  3 adet Pancar Söküm Makinesi, 21 adet Pülverizatör, 3 adet Sap toplamalı saman makinası, 2 adet Sıra Arası Çapa Makinesi, 1 adet Silaj makinesi, 2 adet Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 20 adet Tarım Römorku, 1 adet Taş toplama Makinesi, 6 adet Toprak frezesi, 4 adet Yem hazırlama aracı olmak üzere toplam 150 adet makina ekipman için 787 bin TL Bakanlığımızca kaynak kullandırılmıştır”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu