GündemManşet

ŞŞŞ… Tüfeği nöğördünüz?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber; Fatih GENÇER

Paris’te “Eurosatory” isimli uluslararası fuarda çalınan Bora 12 keskin nişancı tüfeğinin akıbeti hakkında MKE’den herhangi bir açıklama yapılmadı. Tüfeğin akıbeti merak ediliyor…

 Dünyanın istediği tüfek

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki silahların millileştirilmesi projesi kapsamında, MKE Silah Fabrikası tarafından hem piyade hem de keskin nişancı tüfekleri üretilmişti. Kırıkkale’de üretilen Bora 12’de dünyanın ilgiyle takip ettiği tüfek olma özelliğiyle tanınıyordu. Deneme aşamaları tamamlanan silahlar uluslararası fuarlarda boy göstermeye başlamıştı.

Tamamen yerli üretim

Fransa’nın başkenti Paris’te “Eurosatory” isimli uluslararası fuarda yaşanılan skandal büyük bir krize neden olmuştu. MKE standında yer alan Bora 12 Keskin Nişancı Tüfeği stanttan çalınmış ve polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Tamamen yerli üretim olan ve MKE’nin ilk yerli patent ürünü ünvanını taşıyan keskin nişancı silahı Bora 12’nin Paris’teki‘Eurosatory’ fuarındaki özel ve kilitli standından çalınması karşısında MKE’nin sessizliği sürüyor.

Tek teselli ateşleme pimi

Olaydan 12 gün geçmesine rağmen MKE’nin tüfeğin akıbeti hakkında sessiz kalması da tepki uyandırıyor. Tüfekten geriye kalan teselli ise çalan hırsız ya da hırsızların tüfeği kullanamayacağı oldu. Tüfeğin üzerinde ateşleme piminin olmadığı öğrenilmişti. Tüfek hakkında tek bilgi de bununla sınırlı kaldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu