Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

2007’de millet bizimle oldu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin her zaman sorunlu olduğunu belirterek, “Ordunun müdahalede bulunduğu ama netice alamadığı tek seçim, 2007 seçimleri olmuştur. Bu da AK Parti ve milletimizle birlikte olmuştur” dedi.

‘367 GARABETLERİ…’

TBMM Genel Kurulu’nda; Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, Kamu Denetçiliği Kurumu, MİT ve MGK Genel Sekreterliği’nin 2014 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde AK Parti Grubu adına konuşan Can, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin her zaman sorunlu olduğunu, “367 garabetleri ve askeri müdahalelere” sahne olduğunu kaydetti. Can, “Kahir ekseriyetinde cumhurbaşkanlığına ordunun patronajında seçilmiştir. Ordunun müdahalede bulunduğu ama netice alamadığı tek seçim, 2007 seçimleri olmuştur. Bu da AK Parti ve milletimizle birlikte olmuştur” görüşünü ifade etti.

‘ANADOLU EVLATLARI CUMHURBAŞKANI OLAMAZDI’

Can, Türkiye’de devlet iktidar gücünün Cumhurbaşkanı, hükümet ve ordu üçgeninde kullanıldığını, gücünü rejimin koruyuculuğundan alan ordu ile meşruluğunu milletten alan hükümet arasındaki ilişkiyi cumhurbaşkanı makamıyla dengeye oturtmak üzerine bir sistem kurulduğunu belirten Can, “Milleti temsil eden Anadolu evlatları asla cumhurbaşkanı olamazdı. Elit ve marjinal askeri ve sivil bürokrasi, 2007 yılında duvara toslamıştır. Gelişen dünya ve Türkiye gerçeğini okuyamayanlar, AK Parti ve Başbakanı diğerleri gibi zannetme gafletinde bulunmuşlardır” diye konuştu.

DEMOKRASİNİN MABEDİ

AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, beş dönemden beri Meclis’te görev yaptığını hatırlatarak, TBMM’nin “demokrasinin mabedi” olduğunu söyledi. Meclis’in yeni anayasa konusunda millete verdiği sözü yerine getiremediğini anlatan Çetinkaya, “Bu ayıbı nasıl üzerimizden atarız? Türkiye, darbe anayasalarıyla yönetilecek durumda değil” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu