Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

52 bin hayvan aşılandı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı “Hayvan Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Programı” gereği Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce yürütülen büyükbaş hayvanların Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Veteriner Hekim ve Veteriner Sağlık Teknisyenden oluşan aşılama ekipleri ile İl merkezi ile 8 ilçe merkez ve köylerinde başladı.
 
SONBAHAR ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI BAŞLADI
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür V. Süleyman Özbek ile birlikte Merkez ilçe Aşağımahmutlar mahallesinde aşı uygulamasını yapan teknik elemanları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.  Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 2015 yılı sonbahar dönemi şap aşılama kampanyasında Bakanlığımız tarafından ilkbahar döneminde 52.290 adet ve sonbahar dönemlerinde 52.290 adet büyük baş hayvan programa aşılandığını belirtildi.
 
YÜZDE 92 BAŞARI ELDE EDİLDİ
2015 yılı ilkbahar döneminde Kırıkkale Merkez ve 8 İlçesi’nde yapılan aşılama çalışmalarında 48.161 adet büyükbaş hayvan Şap Aşısı ile aşılanarak % 92.10 oranında başarı elde edildiğini belirten  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, “ Ayrıca 4057 adet kuduz aşısı, 62.380 adet koyun-keçi vebası ( PPR ) aşılaması, 22.437 adet sığırların nodüler ekzantemi ( LSD ) aşılaması yapılmış olup, program devam etmektedir.  Şap hastalığı ülkemiz genelinde zaman zaman etkili olan ve hayvancılık sektörüne büyük zarar veren bir hastalıktır. Bakanlığımız ülke genelinde hastalığın yok edilmesi için büyük çaba sarf etmektedir. Kırıkkale gibi hayvancılığın önemli bir sektör olarak bulunduğu bölgelerde hayvan hastalıkları sektörün gelişmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu