Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

54 eğitimci lisansüstü eğitim aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü arasında lisansüstü eğitim konusunda işbirliği yapılmasına için imzalanan protokol meyvesini verdi. Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı katılan 54 öğretmen ve idareci programlarını tamamlayarak mezun oldu. 100 eğitimcinin programının devam ettiği bildirildi.

54 EĞİTİMCİ MEZUN OLDU

Geçtiğimiz aylarda Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Lisansüstü Eğitim Protokolü ve İşbirliği Protokolü imzalanmıştı. Protokol gereği eğitimcilere Eğitim Yönetimi ve Denetimi, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği, Tarih, Türkçe Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı alanlarından birinde yüksek lisans eğitimi alabilme imkanı sağlandı. Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı katılan 54 öğretmen ve idareciler programlarını bitirerek mezun oldular. Proje kapsamında hali hazırda programa devam eden ve önümüzdeki süreçte mezun olacak 100 öğretmen ve idareci bulunuyor. Ayrıca 6-9 Ocak 2020 tarihleri arasında Eğitim Yönetimi ve Denetimi, Sınıf Öğretmenliği ve Türkçe programlarında açılacak tezsiz yüksek lisans programlarına il geneli öğretmenler başvurularını yapabilecekler.

VERİMLİ BİR PROGRAM OLDU

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Aydoğan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Abdussamed Yeşildağ, Eğitim Fakültesi hocaları Prof. Dr. Metin Arslan, Prof. Dr. Ali Taş, Doç. Dr. Neslin İhtiyaroğlu, Doç. Dr. Esra Karabağ Köse, Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ile programda eğitim alan öğretmenler yemekte bir araya geldi. Yemekte yüksek lisans programına bitiren öğretmenler ve derslere giren öğretim elemanları tek tek söz alarak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.  Dekan Aydoğan, “Son derece verimli bir program oldu. Öğretmenlerimizin ve okul idarecilerimizin dersleri takip etmedeki azmi ve başarısı hem mutlu etti hem de bizleri çok umutlandırdı. Bu gibi programların artarak devam etmesinin önemli olduğunu, milli eğitim- üniversite, öğretmen-akademisyen buluşması ile köprülerin kurulması sağlandı bunlar çok önemli sonuçlar başta bizleri cesaretlendiren Sayın Valimize, Rektörümüze emeği geçen herkese ve en önemlisi azimle, fedakarca dikkatli bir şekilde dersleri takip eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BU BİLGİLER SAHADA KULLANILACAK

Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi de” Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birçok proje yürütüyoruz. Ama en anlamlıları öğretmenlerimize yönelik onların gelişimine onların kendilerini geliştirmelerin önünü açan çalışmalar işte bu gün bu çalışmaların meyvesini sonucunu aldığımız bir andayız. Bende bizlerden desteğini esirgemeyen Başta Sayın Valimize, Rektörümüze Eğitim Fakültesi Dekanımıza, birbirinden değerli bölüm hocalarımıza projenin doğuşunda büyük katkısı olan Yahşihan İlçe Müdürümüz Hasan Kökrek’ e teşekkürlerimi sunuyorum. Siz değerli öğretmen ve idareci arkadaşlarımızın da burada aldığınız bilgi ve kazanımları sahada en iyi şekilde kullanmaları dileğiyle kazanan öğrencilerimiz olsun kazanan Kırıkkale’miz olsun” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x