Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

81 İlde Seçime Gireceğiz

Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel gazetelerin oluşturduğu Birleşik Medya Ajansı’nı ziyaret eden Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de faaliyet gösteren yerel gazetelerin oluşturduğu Birleşik Medya Ajansı’nı ziyaret eden Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu.

ANAVATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÇELEBİ HEDEFLERİNİ MEMLEKETİ KIRIKKALE’DE AÇIKLADI

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan Çelebi, “Hedefimiz 81 il genelinde kongrelerimizi tamamlayarak, yapılacak herhangi bir seçimde yerimizi almaktır” diye konuştu

BİZLER BU MEMLEKETİN İNSANIYIZ

Aynı zamanda Kırıkkaleli olan Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Birleşik Medya Ajansı gazete sahiplerinden Yenigün Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yılmaz, Kalehaber Gazetesi İmtiyaz sahibi Ercihan Çakmak, İL gazetesi ortağa Davut Kayır ve Manşet Gazetesi sahibi Cengiz Selci ile Birleşik Medya Ajansı’nda bir araya geldi. Çelebi, Kırıkkale’de basın sektörünün bu gibi birleşim gerçekleştirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti getirdi. Basının öneminden bahseden Çelebi, “Bizler bu memleketin insanıyız. Her zaman sizlerin yanındayız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME GİRDİ

Ülke genelinde siyasi çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Çelebi, 47 ilin kongrelerini tamamladıklarını dile getirdi. 41 ili geçince YSK kararına göre seçimlere girebildiğini söyleyen Çelebi, “YSK kongre şartı koydu. Eskiden kağıt üzerinde bunları yapıyorlardı ama şimdi bunlar yapılmıyor. 15 parti seçime giriyor ama bunların 3-4 partinin geri çekildiğini görüyoruz. Yeni kurulacak partilerle önümüzdeki yapılabilecek bir seçimde siyasi parti sayısı 15’i geçmez. Türkiye yeni bir döneme girdi. “

ŞUANDA HERHANGİ BİR SEÇİM GÖRÜNMÜYOR

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bu sistemde ittifaklar var. Eskiden koalisyonlarla hükümet kuruluyordu şimdi koalisyon yerini ittifak sistemi aldı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bazı görüşülmesi gereken konuları da var. Bu sistem bir uzlaşı kültürünü mecbur hale getirdi. İnşallah önümüzdeki dönem ben bir seçim beklemiyorum ama çok dillendirilen Kasım ayı olmazsa 2021 gibi. Ben pek seçim havası göremedim ama hiç belli olmaz. Ama Türkiye şu yaşadığı sıkıntılı süreci düzlüğe çıkartmadan ülkemizi seçim ortamına almak çeşitli sorun ve zararlara da yol açabilir” ifadesini kullandı.

SURİYE’DE GÜZEL HAMLELER YAPIYORUZ

Genel Başkan Çelebi “Suriye’de ciddi bir sınavdan geçiyoruz. Dünyanın süper güç olarak belirlediği ülkelerin bölgeye hükmetmek istediği bölgede satranç oyunu oynuyoruz, güzel de hamleler yapıyoruz. Ekonominin rahatlama politikası vatandaşlara yansıtılmalıdır. Ekonomik veriler iyiye gidiyor inşallah Türkiye bu sıkıntıları toparlayacak. Bu ülke hepimizin. Birlik ve beraberlik içerisinde düşmanlarımıza karşı birlik olarak en güzel cevabı vermeliyiz. Bizler hepimiz aynı gemideyiz. İnşallah ülkemiz için güzel çalışmalar daha da artarak devam edecektir” ifadesinde bulundu.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x