Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Transmisyon Çeliği Nedir?

Otomotiv endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir çelik türüdür. Yüksek mukavemet ve dayanıklılığa sahiptir.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Otomotiv endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir çelik türüdür. Yüksek mukavemet ve dayanıklılığa sahiptir. Transmisyon çeliği ısıya, aşınmaya ve korozyona karşı dayanıklı olduğu için otomotiv endüstrisinde kullanılır. Aynı zamanda mükemmel tokluğa ve esnekliğe sahiptir. Sonuç olarak, dişliler, yataklar, miller vb. için kullanılabilir. İletim çeliği olarak da görülebilen bu çelikler, güç iletiminde en yaygın olarak kullanılan bir çelik türüdür. Yüksek mukavemet-ağırlık oranına sahiptir, bu da onu makinelerde ve güç aktarımında kullanım için ideal kılar. Bu çelik modellerine ihtiyaç duyan kişiler Spektral Metal sitesini inceleyebilir.

4140 Çelik Nedir?

4140 çelik modeli birçok alanda kullanılan bir çelik tipidir. Özellikleri ise şunlardır;

  • Korozyona ve paslanmaya karşı daha dayanıklı olmasını sağlayan çeşitli karbon türleri ile yapılabilir.
  • Yüksek çekme mukavemetine sahiptir, bu da onu ağır endüstriyel uygulamalarda kullanım için ideal hale getirir.
  • Mükemmel süneklik ve tokluğa sahiptir, bu da onu birçok keskin virajın veya keskin kenarların olduğu uygulamalarda kullanım için ideal kılar.

Otomat Çeliği Nedir?

Otomat çelikleri, az miktarda manganez, nikel, krom ve molibden içeren bir demir, karbon ve silikon alaşımıdır. İstenilen kalınlıkta sac veya çubuklar oluşturmak için ısıl işlem veya taşlama olmadan kolayca eritilebilir. Otomat çeliği kullanmanın avantajları, farklı şekillerde kolayca şekillendirilebilmesi ve yüksek sıcaklıklarda mukavemet, sertlik, tokluk ve süneklik gibi yüksek mekanik özelliklere sahip olmasıdır. Spektral Metal sitesinden temin edilebilir.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x