Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Etrafımız Dilenciler tarafından sarıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte il merkezinde, caddelerde dilencilerin sayısında artış yaşandı. Cami önlerini ve parkları mesken tutan dilenciler vatandaşın duygularıyla oynamaya devam ederken, Kırıkkale Belediyesi zabıtası ise dilencilere göz yummaya devam ediyor.

 

ÇİLEDEN ÇIKARTIYORLAR

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte il merkezinde, caddelerde dilencilerin sayısında artış yaşandı. Cami önlerini ve parkları mesken tutan dilenciler vatandaşın duygularıyla oynamaya devam ederken, vatandaşın ise sabrı taşıyor. Ettikleri dualarla vatandaşın çoğunun duygularını kandıran dilenciler, bazı vatandaşların ise ikna edemeyince tartışmalar çıkıyor. Özellikle teravih ve Cuma namazlarında cami önünde bekleyen dilencilere Kırıkkale Belediyesi Zabıta ekiplerinin görmezden gelişi vatandaşı daha çok çileden çıkartıyor.

 

VATANDAŞIN BELALISI OLDULAR

Kırıkkale’de camilerin önü her namaz çıkışında dilencilerden geçilmiyor. Bunu yanı sıra şehrin en işlek caddelerinde çay ocaklarında dilencinin biri geliyor biri gidiyor. Vatandaşların dini duygularından istifade etmeye çalışan dilenciler, mahallelerde de ev, ev dolaşarak yardım istiyorlar. Vatandaşlar yetkili mercilere şikayette bulunurken, zabıta ekipleri ise dilencilere kayıtsız kalıyor. Halka gıda sunan tesislerin, satıcıların, fırınların önünde sürekli bekleyen dilenciler vatandaşın başına bela oldu.  Sayılarının her geçen gün dilenciler için hiçbir işlem yapılmaması ise vatandaşın sabrını sırnar cinsten

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu