Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

ABD katliam yayan seri bir katildir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) öğrencileri ve sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma ve Tel Aviv’deki büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıma kararını protesto etti.

ZEMİN HAZIRLAMAKTA
Kırıkkale Üniversitesi B kapısı önünde toplanan öğrenciler, ellerindeki Filistin bayraklarıyla “Siyonist İsrail hesap verecek”, “Kahrolsun İsrail” şeklinde slogan attı. Grup adına KKÜ öğrencisi Mehmet Tan, yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığını ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğini söyledi. ABD ve İsrail’in kanlı ortaklığı ile işgal planlarının devam ettiğini belirten Tan, şöyle konuştu: “Kudüs’le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD’yi de İsrail’i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacaktır. ABD, Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya ve Yemen’e bütün dünyaya katliam yayan seri bir katildir. ABD kendi kıtasından çıkıp, Orta Doğu’da işgalci İsrail’in planlarına öncü kuvvet olarak zemin hazırlamaktadır. Bu çıkış aynı zamanda ABD’nin bu plandaki yerini alenen ayyuka çıkarmaktadır”

KABUL ETMİYORUZ
“Bu plan bölgemizi ve insanlığı tehdit eden, Irak’ı parçalayan, Suriyelileri mülteci hale getiren, bir ucu Türkiye’mize dayanan siyonizm planıdır. Kudüs meselesi bu plandan gayrı bir mesele değildir. ABD’nin aldığı bu karar sadece Müslümanları ilgilendiren bir karar değil vicdan sahibi olan her insanı ilgilendiren bir karardır. ABD burada insanlığa karşı da bir suç işlemektedir çünkü bir milletin ve devletin sınırları içerisinde başka bir devlet adına temsilcilik açma gibi bir işgal girişiminde bulunmuştur. Biz hakkı haykıranlar olarak Tel Aviv’i İsrail’in başkenti olarak kabul etmiyoruz ki Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmemiz söz konusu olsun yada farklı bir deyişle siyonizmin horuz dövüşüne kanacak ve müsaade edecek yapıda olalım.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x