Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimEkonomi

Ağbal, Kırıkkale Üniversitesi’nde Konferans Verdi

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, geleceğin araştırma ve geliştirmede (Ar-Ge) olduğunu belirterek, “Ar-Ge’ye hangi ülke önem verirse o ülke gelecek 50 yılda söz sahibi olacak” dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, geleceğin araştırma ve geliştirmede (Ar-Ge) olduğunu belirterek, “Ar-Ge’ye hangi ülke önem verirse o ülke gelecek 50 yılda söz sahibi olacak” dedi.

BÜTÜN ÜLKELER ETKİLEŞİM HALİNDE

Naci Ağbal, Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen ‘Global Yeni Trendler: Fırsatlar ve Riskler’ konulu konferansta, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Gençlerle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ağbal, yeni trendlerin, bölgesel gelişmelerin herkesi etkilediğini söyledi. Eski kapalı ekonomik düzen içinde ülkeler arasındaki etkileşimin görece olarak zayıf olduğunu ifade eden Ağbal, artık bütün ülkelerin etkileşim içinde olduğu bir dönemde olduklarını kaydetti.

NÜFUS DEĞİŞİMİ OLACAK

Dünya nüfusunun artmaya devam edeceğini ama artış hızının azalacağını belirten Ağbal, 2015-2050 yılı arasındaki bu nüfus değişiminde en fazla kazanan kıtanın Afrika olacağını ifade ederek, “Afrika 2050 yılında nüfusunu yüzde 109 oranında artıracak. Kaybeden Avrupa olacak. Avrupa nüfusu 2050 yılında, 2015’e göre azalacak. Burada özellikle Asya-Pasifik bölgesi, aşağıda Güney Amerika bölgesi nüfus artışının fazla olduğu bölgeler olacak” dedi.

AR-GE OLMAZSA OLMAZ UNSUR

Daha sonra gelecek yıllar için Ar-Ge’nin önemine değinen Ağbal, “Hangi ülkeler Ar-Ge’ye önem verir, daha fazla kaynak aktarır ise o ülke kazanacaktır. Ar-Ge’ye hangi ülke önem verirse o ülke gelecek 50 yılda söz sahibi olacak. Bugün Amerika’dan örnek vermek gerekirse Amerika’nın ayırdığı bütçe 611 milyar doları geçmektedir. Nereden bakarsanız bakın bizim ülke bütçemizin yüzde 75’ini oluşturuyor. Global düzeyde eskiden ülkeler yarışırdı bugün ise şirketler yarışır duruma geldi. Dolayısıyla global şirketlerin Ar-Ge’ye ayırdığı kaynak ve bütçesi, ülkelerin bütçelerinden fazlasını oluşturuyor. Eğer kendinizi geleceğe hazırlamak istiyorsanız, geleceğin dünyasında yer almak istiyorsanız teknolojik becerilere, sosyal becerilere daha çok önem vermeniz gerekiyor” diye konuştu.

ÜST DÜZEY KATILIM

Konferansa Vali Yunus Sezer, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Vergi Mahkemesi Başkanı Ömer Şahin, Garnizon Komutanlığından Bkm. Albay Ünal Gençoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Nihat İnanç ve Prof. Dr. Mehmet Başalan, Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Defterdar İbrahim Bayraktar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı yetkilileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

User Rating: Be the first one !

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x