Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi2023 Milletvekilliği SeçimleriSiyaset

Ak Parti’ye 5 Köyden ‘Sıfır’ Oy

1 AK Parti, 1 MHP ve 1 CHP’nin milletvekili çıkardığı Kırıkkale’de AK Parti ve MHP 2018 seçimlerine göre oy kaybı yaşarken, CHP tarihi bir oy artışı yaşadı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1 AK Parti, 1 MHP ve 1 CHP’nin milletvekili çıkardığı Kırıkkale’de AK Parti ve MHP 2018 seçimlerine göre oy kaybı yaşarken, CHP tarihi bir oy artışı yaşadı.

CHP FARK ATTI

14 Mayıs seçimleri sandık sonuçları ile ilgili de dikkat çekici rakamlar verdi. Kesin olmayan sonuçlara göre; AK Parti, Balışyeh’in Koçubaba, Delice’nin Taşyazı, Keskin’in Üçkuyu, Sulakyurt’un Çayoba ve Kıyıkavurgalı köylerinden bir oy bile alamadı. Bu 5 köyden CHP toplamda 306 oy alırken, İYİ Parti 23, MHP ise 15 oy almayı başardı.

ERDOĞAN’A 1 KÖYDEN OY ÇIKMADI

AK Parti, Delice Cezaevi, Karaköseli, Kocabaş Sulakyurt Alişeyhli ve Faraşlı köylerinden de sadece 1’er oy alabildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Recep Tayyip Erdoğan Delice Taşyazı Köyü’nden oy alamazken, Sulakyurt Çayobası ve Kıyıkavurgalı köylerinden 1’er oy aldı. Taşyazı’da Kemal Kılıçdaroğlu 32 oy, Çayoba Köyü’nden 51 ve Kıyıkavurgalı Köyü’nden de  60 oy aldı. Kemal Kılıçdaroğlu ise sadece Delice’nin Akboğaz Köyü’nden oy alamadı. Akboğaz Köyü’nde Erdoğan’a 56 oy çıkarken, 1 oy da Sinan Ogan’ verildi.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x