Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Asgari Ücreti Yeniden Değerlendirerek Bir Zam Yapacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bakan Bilgin, “Temmuz ayında asgari ücreti yeniden değerlendirerek bir zam yapacağız” dedi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, CNN Türk canlı yayınında gündeme ve çalışma hayatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bilgin, asgari ücrette paranın alım gücünü belirleyip ona göre uygulama yapacaklarının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Paranın alım gücünü, real değerini belirleyip bizim yaptığımız bazı çalışmalar var. Real fiyatlardaki değişimi belirleyip ona göre fiyat belirliyoruz ama yurttaşlarımızın aklında kalsın diye ben 500 dolardan bahsettim. Biz cumhuriyet tarihimizin en büyük artışını yaptık ama şimdi değerlendirmeleri yapıp tekrar zam yapacağız. Geçtiğimiz zamda da dolar bazında en yüksek zammı yaptık. Temmuzda da benzeri bir asgari ücret zammı yapacağız.”

Bilgin, bölgesel asgari ücretin gündeme alınıp alınmayacağı ile ilgili sorulan soru üzerine, “Bölgesel asgari ücret bu eşitliği bozar. Ülkedeki nüfus hareketliliğini farklı bir şekilde yönlendirebilir. Bu sebeple de böyle bir düşüncemiz yok” cevabını verdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu