Gündem

EYT Maaşlarının Tamamı Bu Ay Sonuna Kadar Bağlanmış Olacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT maaşlarının tamamının bu ay sonuna kadar bağlanacağının müjdesini verdi.

HABER: YELİZ ERDEM

Bilgin, EYT çalışmalarının pandemi dönemi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeleri arasında olduğunu kaydederek, “Biz sadece bunun maliyeti ne olur ve insanların yaş ortalamasının ne olacağı üzerine çalıştık. Bu talep ediliyor yapalım gibi bir durumdan ortaya çıkmadı. Türkiye hala genç nüfus, 2055 yılına kadar açık. Bunun ölçütü şu; Türkiye’de istihdam yarattığımız sürece, istihdam yaratacak genci var. Türkiye büyümeye devam etmelidir. Alın teriyle prim ödemiş insanlarının emeğini öncelikli değerlendirmemiz gerekiyor. Şu anda 1 milyon 200 bin kişinin üzerinde maaş bağlandı. Bazılarını bankalar bir kaç gün geciktirebilir ama hızlı bir şekilde bağlanıyor. İlk defa bu kadar insanın emeklilik işlemini gerçekleştirdik. Bu ay sonunda veya önümüzdeki ayın ilk 15 gününde bütün işlemler tamamlanmış olacak. Bütün haklarını alacaklar” diye konuştu.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu