Gündem

Avukatlar 81 ilde eş zamanlı açıklama yapacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Barolar Birliği, müvekkili tarafından katledilen Denizli Barosu eski başkanı Erdal Çam ve şiddet gören tüm avukatlar için ortak eylem kararı aldı. 81 ilde barolar adliyeler önünde açıklama yapacak.

HABER: YELİZ ERDEM

Türkiye Barolar Birliği’nin 52’nci baro başkanları toplantısından ortak eylem kararı çıktı. Toplantının devam ettiği ve avukatlara yönelik şiddetin konuşulduğu sırada katliam haberi Muğla’nın Bodrum ilçesinden gelmişti.

Denizli Barosu eski başkanı Erdal Çam müvekkili tarafından öldürülmüş, aynı araçta bulunan emekli icra müdürü Özcan Çavdar da saldırıda hayatını kaybetmişti.

Buna göre Kırıkkale Barosu, Kırıkkale Adliye Sarayı binası önünde bugün saat 12.00’da açıklama yapılacak.

Kırıkkale Barosu tarafından yapılan açıklamada; “Avukata yönelik şiddetin ve saldırıların engellenmesi konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak ve yetkili birimlere gerekli adımları ivedilikle atmaları için çağrıda bulunmak amacıyla, 27 Eylül 2023 Çarşamba günü saat 11.00’de, Av. Mehmet Erdal Çam’ın katledildiği yer olan Bodrum’da TBB, Barolar ve meslektaşların katılımıyla bir yürüyüş düzenlenecek, 12.00’de yürüyüş sonrası Bodrum’da ve eş zamanlı olarak Barolar tarafından 81 ilde adliye önlerinde ortak açıklama yapılacaktır. Konunun hassasiyeti bakımından Kırıkkale Adliyesi önünde yapılacak basın açıklamasına önemle katılımınızı dileriz. Saygılarımızla” denildi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu