Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkale

Badem yetiştiriciliği güçleniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Tarım ve hayvancılığını geliştirmek amacıyla başlatılan konu uzmanı akademisyen ve araştırmacıları çiftçilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda son olarak Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğretim Üyesi Prof. Dr Veli Erdoğan’ı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından  davet ederek badem yetiştiriciliği konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzendi

 

TOPLANTI DÜZENLENDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda  yapılan toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yard. Gürsel Doğan, şube ve ilçe müdürleri, teknik elemanlar ve ceviz ve badem yetiştiricileri katıldı.  Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale Tarım yapısıyla ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi. Kırbaş; Kırıkkale’nin 306 bin ha arazi varlığı olduğunu, işlenen arazinin % 10’nun sulandığını, meyvecilik yapılan alanın bin hektarı ancak bulduğunu ve işlenen arazinin yaklaşık olarak % 40 nın da nadasa bırakıldığını, son zamanlarda ceviz ve badem yetiştiriciliğine bir yönelim olduğunu, ancak yetiştiricilikte bazı hatalar yapıldığını bu hataları ortadan kaldırmak ve çiftçilerin bilgilendirilmesi amacıyla bu tür toplantıları konu bazlı olarak düzenlediklerini söyledi.

 

BİLGİ VERİLDİ

Prof Dr. Veli Erdoğan da yaptığı bilgilendirmede bademin Anadolu’nun yerli bir meyvesi olduğunu anlatarak sözlerine başlamıştır. Bademin Türkiye’de ve Dünya’daki durumu, ekonomisi ve yetiştirme istekleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra bademin iklim ve toprak isteklerini hastalık ve zararlılarını tanıtarak bunlarla mücadele yöntemlerinden bahsetmiştir. Erdoğan verimli ve karlı bir badem yetiştiriciliği için yapılması gereken hususları da yetiştiricilerimize anlattı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu