Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSağlık

Baklavada Fiyata Çikolatada Renge Dikkat

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu  merdiven altı ürünlere dikkat uyarısı yaptı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eroğlu Baklavada Fiyata Çikolatada Renge Dikkat
Bayram alışverişleri hızlanırken, Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu  merdiven altı ürünlere dikkat uyarısı yaptı Bu hafta sonu kutlanacak Ramazan Bayramı öncesinde merdiven altı gıda satışlarının sağlık açısından risk yarattığına işaret eden Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu , bayram alışverişlerinde fiyatı daha uygun olsun diye içine katkı maddesi konulan ve araba bagajlarında ve hijyenin olmayan yerlerde satılan baklava, şekerleme ve çikolata çeşitlerinden uzak durulmasını istedi.

Baklavada Fiyata Çikolatada Renge Dikkat - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri15 TL’DEN SATILAMAZ
“Vatandaşımız bayramda sağlığından olmamak için bu taklitçilerden ve ürettikleri ürünlerden uzak durmalıdırlar” diye konuşan Başkan Yurtalan Eroğlu, vatandaşların alışverişlerde fiyata dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “Vatandaşımız tanıdığı ve bildiği esnaflardan alışveriş yapmalı. Bayramı mutlu şekilde ailenizle geçirmek varken mide rahatsızlığı ile hastanede geçirmek istemiyorsanız merdiven altı gıda ürünleri almayın. Ceviz ve fındığın kilosu 60 ile 70 TL arasında değişirken 10-15 TL’ye baklava olur mu” diye konuştu.

Eroğlu Dikkat Edilmesi Gereken Noktaları Açıkladı
“Çikolata ambalajı ürünü tamamen sarmalı, çikolataların görünümü parlak olmalı. Üzerinde beyazlama bulunmamalı. Böyle bir durumda ürün yüksek sıcaklıkta veya soğukta kalmış olabilir. Çikolata ve çikolatalı ürünlerin buzdolabında değil, 18 ila 22 derece arasında saklanması gerekiyor. Şekerlemede ise ambalajın kapalı olmasına ve ürünlerin 30 santigrat derecenin altında, oda şartlarında, güneş görmeyen serin ortamda saklanmasına dikkat edilmeli.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x