Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Balışeyh

Ballı Baba Türbesi yenileniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Balışeyh ilçesinin ismini aldığı rivayet edilen Ballı Baba’nın kabrinin yer aldığı Ballı Baba Türbesinde restorasyon çalışmaları başlatıldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Ballı Baba Türbesi yapımı ve çevre düzenlemesinin Ballı babanın aziz ruhaniyetine ve Kırıkkale’ye yakışır şekilde en kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

VALİ SEZER İNCELEMELERDE BULUNDU

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Balışeyh ilçesinde bulunan Ballı Baba Türbesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Sezer, incelemelerinde Balışeyh Kaymakamı Mücahit Öztürk ve Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu’ndan restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. İlçenin sembolü olan Anadolu Selçuklularına ait Ballı Baba Cami’sinin yanında yer alan Ballı Baba Türbesi’nin restorasyon çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Vali Sezer, restorasyon çalışmaları ve çevre düzenlemesinin aslına uygun, Kırıkkale’ye yakışır şekilde en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Sezer ayrıca Özel İdare, Kaymakamlık ve Belediyeye işbirliği içinde çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x