Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

BİK Kırıkkale’ye şube açacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran, Vali Yunus Sezer’i ziyaret etti. Ziyaretinde Kırıkkale’de bulunan yerel gazeteleri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulunan Genel Müdür Duran, BİK’in Türkiye’deki 42’nci şubesini Kırıkkale’de açacaklarını söyledi. Genel Müdür Duran, icra ilanlarının da yerel gazetelerde yayımlanmaya devam edeceğini vurguladı.

 

KAYIP KAÇAĞIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duran Kırıkkale ziyaretinde ilk olarak Vali Yunus Sezer’in konuğu oldu. Valilik şeref defterini imzalayan Genel Müdür Duran, daha sonra çeşitli açıklamalarda bulunda. Basın İlan Kurumunun şubesini Kırıkkale’de açacaklarını ve kısa zamanda bir temsilci atayacaklarına vurgu yapan Duran “Kırıkkale’yi de 42. şube olarak Basın İlan Kurumu uhdesinde değerlendireceğiz. Kentte resmi ilan alan 4 gazete bulunuyor. Öncelikle gazetelerimiz biraz ‘BİK’in standartları bizi yorabilir’ diye düşünebilirler. Ama sonrasında gelirlerinin artacağı konusunda rahat olsunlar. Çünkü özellikle kayıp kaçak konusunda ve bizim birtakım faaliyetlerimiz çerçevesinde gelirlerinin de artacağını ümit ediyoruz. Kendi gelecekleri açısından da bir standarda oturtmuş olacaklar. Şube açıktan sonra bir yıllık bir adaptasyon süreci tanıyacağız. Şube oluşturma çalışmaları Kırıkkale ve sonrasında diğer illerle beraber devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

 

İCRA İLANLARI YAYIMLANMAYA DEVAM EDECEK

Dijitale geçilmesinin ardından yazılı basında çok ciddi tiraj kayıpları yaşandığına vurgu yapan BİK Genel Müdürü Duran,  artık insanların telefonlarından gazete okuyabildiğini söyledi. Yazılı basını ayakta tutmaya çalıştıklarını aktaran Duran, “Hatta geçen Adalet Bakanımız da açıklamada bulundu. İcra ilanlarının gazetelerden yayımlanmasının kaldırılması tartışılıyordu. Bu konuda bizim temaslarımız oldu, Adalet Bakanımız son noktayı koydu ve TBMM’ye getirmedi. Bu, gazeteler için büyük bir kayıp olacaktı. Bunun önüne geçilmiş oldu. Yerel medya, tirajın çok çok ötesinde bir etkisi olan medya. Biz yerel medyayı çok önemsiyoruz çünkü diğer büyük ana akım gazetelerde yereldeki haberleri göremeyiz. Yerel gazetelerin, demokrasinin işlemesinde de çok büyük katkısı var, özellikle yerel demokrasilerin. Biz gazetelerimize sahip çıkacağız, ayakta kalmalarını istiyoruz. Tabii onların dijitale dönüşle ciddi adımlar atmaları gerekiyor” diye konuştu.

 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Bir gazetecinin, internet sitelerine resmi ilan verilmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmadığını konusundaki sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Genel Müdür Duran, “Biz resmi ilan alan gazetelerin internet siteleri de aktifse zaten onlara ilave bir katkı veriyoruz. Ama internet yasası henüz çıkmadı. Onların henüz gazete olarak tanımlanması oluşmadı. Mevcut gazetelerin hakkını ihlal etmeden neler yapabiliriz, onları birlikte istişare edeceğiz. Dijital dönüşüm artık kaçınılmaz. Bunu mevcut gazetelerimiz de artık orada eleman bulundurarak güncellemeleri, hiç olmazsa 18 saat güncelleme yapmaları gerekiyor. İçerik ve özel haber üretmeleri, kendilerini bu işe adapte etmeleri gerekiyor. Çünkü bu artık dünyanın kaçınılmazı. Çok büyük gazeteler bile dijitale dönüyor. Biz de kendimizi buna hazırlayacağız” dedi.

 

HİZMETLERİNİ ZOR YERİNE GETİRİYORLAR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’de BİK Genel Müdürü Duran’a çalışmalarında başarılar diledi. Kırıkkale’deki yerel basının son durumu hakkında bilgiler veren Vali sezer, 13 gazetenin ekonomik sıkıntıdan dolayı 4 gazetede birleştiğini, dolayısıyla basın hizmetini zorlukla yerine getirdiklerini ifade etti. Kırıkkale küçük bir il, dolayısıyla yerel gazeteler de hizmetlerini zor yerine getiriyorlar. Biz yerel medyamızı desteklemeye çalışıyoruz” dedi. Ziyaretin ardından İlan Hizmetleri Müdürü İdris A.Çam ve İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk Kırıkkale’deki yerel gazete imtiyaz sahipleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x