Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

BİN 500 HANE ZİYARET EDİLDİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de Muhabbete Engel Yok projesi amacına ulaşıyor

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in başkanlığında, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce başlatılan ve Yahşihan Kaymakamlığı ortaklığı ile gerçekleşen #muhabbeteengelyok projesi kapsamında ev ziyaretleri sürüyor. Proje kapsamında bu zamana kadar bin 500 hane ziyareti gerçekleştirilerek, farkındalık oluşturuluyor.

ENGELLİLERE EVLERİNDE ZİYARET

Kırıkkale’de “Her Kapıda Yeni Bir Dünya var” sloganı ile başlatılan “Muhabbete Engel Yok Projesi” devam ediyor. Kırıkkale Valiliği, Yahşihan Kaymakamlığı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ortak gerçekleştirilen proje kapsamında, Kaymakamlar ve İl Müdürleri tarafından, il merkezi ve bağlı ilçelerde ikamet eden yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan kişilerin ikamet adreslerine ziyaretler gerçekleştiriliyor. Ziyaretlerde engelliler ile sohbet edilirken, aileleri ve engellilerin karşılaştıkları sorun hakkında detaylı bilgiler alınarak, sorunların giderilmesi noktasında adımlar atılıyor.

FARKINDALIK VE DUYARLILIK

Ziyaretlerle Engelli bireylerin psiko-sosyal ihtiyaçlarını yerinde belirlemek, engellilere ve yakınlarına çözüm önerileri sunmak, engelli bireylere yönelik şiddet ve istismar türü vakalara karşı önleyici çalışmalar yapmak, engelli bireylerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamak ve engellilik konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık yaratılması amaçlanıyor. Her kapıda yeni bir dünya var’ sloganıyla yola çıkılan “Muhabbete Engel Yok” projesi kapsamında, bugüne kadar bin 500 hane ziyareti gerçekleştirilirken, bu ziyaretlere il genelinde devam edileceği vurgulandı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x