Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Coşkun,Mühür için değil Hizmet için adayım!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Coşkun,Mühür için değil Hizmet için adayım! - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriKoçubaba Köyü Muhtar Adayı Oktay Coşkun, “Köyümüzde gelir elde etmek için iş kurmak isteyen herkese manevi destek olup devletin hibe, faizsiz kredi imkanlarını, köylümün çıkarları doğrultusunda yardımcı olma sözünü veriyorum” dedi

SEÇİMLERE 6 GÜN KALDI
Koçubaba Köyü Muhtar Adayı Oktay Coşkun seçimlere 6 gün kala çalışmalarına hız verdi. Projelerini açıklayan Coşkun, “Mahalle muhtarlığından önemli ölçüde farklıdır, şöyle ki köy kanununa göre kamulaştırma, bir tane de olsa kolluk personeli (bekçi) istihdamı gibi, basit düzeyde vergilendirme, hükümetle kolay iletişim kurma gibi çeşitli avantajları içermektedir. Bu da hizmetlerin finansmanı konusunda köy tüzel kişiliği açısından ciddi kolaylık sağlamaktadır.

HALKA HİZMET HAKKA HİZMET
“Halka hizmet, hakka hizmet anlayışı ile çıkmış olduğum bu yolda Samimiyetle, gayretle, Koçubaba’ya hizmet, ne gündelik tartışmalar ne kişiler ve gruplar arası çıkar çatışmaları, ne de rant sağlamak, hepsi ilgi alanımız dışında tek derdimiz hizmet etmek, benim için muhtar olmaktan daha önemli ve kıymetli olan bir şey varsa o da bana karşı olan güveninizi kaybetmememdir. Menfaat, makam, para için değil, şu an da köyümüz ortak sorunu olarak gördüğüm ve muhtar seçilmem durumunda var gücümle çalışıp düzeltmeye çalışacağım sorunları sizlerle paylaşmak isterim”

BAHAR ŞENLİKLERİ DÜZENLENECEK
“Birlik, beraberlik; her sene Koçubaba bahar şenlikleri düzenlenip, halkımızın birbirini tanıması, birbiriyle kaynaşması sağlanacak. Altyapı; yıllardır herkesin vaat verip yaptıramadığı, ilgilenmediği en büyük sorundur. Talep ve takibi yapılmadığından bütçe yetersiz bahanesi ile yapılmıyor. İl Genel meclis karar tarihi 04.01.2019 programa alınmıştır. Ancak kararda 2019 yılda bütçe temin edilir ise yapım aşamasına geçileceği konusunda not düşülmüştür. Bu konu ile ilgili yapmış olduğum görüşmeler (Balışeyh Kaymakamımız, İl Genel Meclis Başkanı, Kırıkkale Vali Yardımcımız )  altyapı için gerekli bütçe ayrılmasını ve alt yapı yapılması sözünü verdi”

SU SORUNU ÇÖZÜLECEK
“Su sorunu; çözüme kavuşturulmadığı, mevcut ek kaynaklar aranmadığı gibi suyumuzu başka köylerle satılması ile karşı karşıya kaldık. Yaz aylarında büyük sıklıkla karşılaştığımız su kesintisi yaşanmasının en büyük sebebi Kaynakların verimli kullanımı yerine plansız programsız ve yanlış işletimden kaynaklandığını sizlerle paylaşmak isterim. Yaz aylarında su kesintisi ile karşı karşıya kalmamak için doğru, programlı işletim yapılarak mevcut suya ek kaynaklar bulup depo yapılarak halkımız mağdur edilmeyecektir. Depoların her yıl bakımı ve temizliği yapılarak evlerdeki kullanılan suyun tonu 1 TL’ ye indirilecek(ya da 1 TL den devam edecek), bende de bulunan kuyudan su yüksek fiyat dan dan satılmayarak halkımızın da su parası yükü ortadan kaldırılacak”

KÜLTÜR MERKEZİ VE 14 DÜKKANLAR
“Şu anda yakinen takip ettiğim ve üzerinde büyük bir titizlikle durduğum konulardan bir tanesi Derneğimiz tarafından bakım ve onarımı yapılıp hizmete açıldığı günden bu yana, cenaze, toplantı gibi birlikteliklerimizde bir araya geldiğimiz köyümüzün ortak kullanım alanı; Her ne kadar muhtarlık tarafından karar defterinde karar yazısı bulunsa da dernek ile Muhtarlık arasında protokol yapılmış olsa bile arazisi hazineye, üst yapısı belediye kapandıktan sonra İl Özel İdareye geçmesi sebebi ile kullanım hakkına sahip olmadığımızı belirtmek isterim. Attığı imzanın arkasında dahi duramayan bir muhtar ile karşı karşıyayız. Bakım ve onarımı derneğimizin tarafından yaptırılan ortak kullanım alanımızın yaklaşık 1 ay önce İl Özel İdare tarafından anahtarları istenmiş olmasından dolayı konu hakkında bilgi sahibi olduğumdan bugüne kadar dernek yönetimi ve şahsımın göstermiş olduğu büyük mücadele ve ikili ilişki sonucunda 6. Ay’a kadar kira bedeli ödemeden kullanım hakkı iznini almış bulunuyoruz.  Ancak tam çözüme kavuşmayan bizim ortak değerimiz olan burası hazineye ait arazisi İl Özel İdare tarafından imar barışı kapsamında başvurusu yapıldı bütçesi ayrıldı. Köyümüz ve halkımız için büyük öneme sahip bu ortak kullanım alanımızın tapusu İl Özel İdareye geçtiğinde önceliğimiz yeri derneğimiz adına satın almak olacaktır. Eğer satın alma işlemi gerçekleştirilemez ise muhtar olsam da olmasam da derneğimiz adına kiralanması konusunda derneğimize destek vereceğimi cani gönülden sizlere söz veriyorum”

YOL VE ULAŞIM
“Şu anda Yenilli köyüne kadar yapılmış olan sıcak asfalt, yol her ne kadar kış şartlarından durmuş olsa da yaz ayında devamı Beşbıçak köyünden Selamlı Ulaklı tarafına devam edeceği konusu bilgim dâhilindedir. Sözünü almış olmaktan büyük onur ve gurur duyduğum sıcak asfalt çalışması Beşbıcak köyüne ulaştıktan sonra Koçubaba köyümüze de devam edecektir. Uzun yıllardır toplu taşıma sisteminde sıkıntı yaşanmadan devam edilmiştir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz mazot parası pahalılığı, köyde yaşayan halkımızın sayısı az olması sebebi ile ilerleyen günlerde ulaşım sorunun da yaşanacağını göstermektedir. Ancak köy halkımızın mağdur olmaması için muhtarlığım döneminde her ne pahasına olursa olsun ulaşım sorunu yaşanmayacaktır”

KÖY İÇİ VE ÇEVRESİ SOKAK LAMBALARI
“Bu konuyla ilgili yapmış olduğum görüşmeler neticesinde, Muhtarın Sadece bir dilekçe ile müracaatta bulunması bu sorunun ortadan kalkmasına yeterli olduğu halde şu an gözlemlediğim ve yerinde gece inceleme fırsatı bulduğum bu konu muhtar tarafından dikkate alınmadığını gördüm. Kesinlikle benim dönemimde sokak lambaları yanmama sorunu yaşanmayacağını taahhüt ederim. Yeni elektrik aboneliği aşamasında da bütün köylülerime gereken ilgi ve desteği göstereceğim. Kesinlikle köyümüzde çöp sorunu yaşanmayacaktır. En az hafta da bir gün köy içi ve etrafında ki çöpler alınacaktır”

MEZARLIK
“Ölüsüne saygısı olmayanın dirisine saygısı olmaz. Mezarlık içerisindeki otlar her yıl düzenli bir şekilde temizlenip bakımı yapılacaktır.   Park ve çocuk oyun alanı Belediye döneminde köyümüze yapılmış ancak o dönemden bu güne ilgilenilmediğinden şu anki hali herkes tarafından bilindiği üzere kullanılamaz bir halde, belediyelerden destek alıp veyahut maddi durumu iyi olan kişilerden maddi destek alarak çocuk parkları yenilettireceğim. Etrafındaki perde duvarı zamanında hatıl yapılmadığından tehlike arz etmektedir. Bir an önce duvar güvenli bir şekilde yıkılıp yenisinin yapılması ya da tel örgü ile çevrilmesi, her yıl da düzenli otlardan temizlenerek tekrar kullanımı sağlanacaktır”

ARAZİ SORUNU;
“Önümüzdeki dönemde Milli emlak, Özel idare, Maliye arazileri; gelir sağlanması amacı köy tüzel kişiliğine aktarılacağından, öncelik hak sahiplerine, fahiş rakamlardan değil makul rakamlardan halk zarara uğratılmadan satışı yapılması gerekir ise aza(üye)’lerim ile ortak karara varılır ise satışı ya da kiralanmasını sağlayacağım. Köy tüzel kişiliğine ait yerler peşkeş çekilmeyecek. Benim Karababa hakkında tavrım ve fikrim net. Tekrar köyümüze kazandırılması konusunda gerekli görüşmeleri sağladım. Belediyemiz kapandığı tarihten bu günümüze kadar Aylık ve yıllık aidat ödenmemesi sebebi ile mesire alanından çıkartılıp orman alanına dönüştürülmüştür. Tekrar müracaatı yapılıp günü birlik mesire alanına dönüştürülmesi gerekmektedir. Köy tüzel kişiliği mi Dernek adına mı müracaatı yapılması hakkında köy halkının da görüşü sorulacaktır”

DİLEK VE ŞİKÂYET KUTUSU
“Kaymakamlık İl Özel İdare, İl Kültür Müdürlüğü, aracılığıyla projelendirilerek çözülebilir. Geliştirilmeye müsait bir alandır. Bununla ilgili muhtarlık dönemimde bütün adımları atmaya hazırım. Köyümüz içerisinde 5 adet istek, dilek ve şikâyet kutusu bulunacak.  Gönül dünyamı sonuna kadar açıp gece gündüz çalışarak devletin bütün imkânlarını harekâta geçirip Koçubaba’yı güzelleştirip, Hizmet de aktif, girişken ve çalışkan olmak sonuç almayı kolaylaştıran bir unsurdur. Aktiflik ve çalışkanlıkta gençliğin dinamizmiyle olur. Yaş almış olmak deneyim sağlamaz bizim deneyimimiz yaptığımız işlerdir, yapmış olduğumuz işlerde yapacak olarak vaat ettiğim işlerin teminatıdır. Hiç kimsenin etkisi ve baskısı altında kalmadan ihtiyar heyetim ve köylülerim ile almış olduğum kararlar uygulanacaktır. Çok söz insan yüküdür derler, sizden naçizane ricam şu sandığın başına geldiğinizde elinizi vicdanınıza koyun, akrabalıktan, ahbaplıktan, hizip gözetmekten, şu oymak bu oymak demek yerine, birlik, beraberlik, hizmet için bizi bir arada tutan, var eden KOÇUBABAMIZIN ve KOÇUBABA halkının geleceğini düşünün. Kim bu köy için neyi yaptı neyi yapmadı, kim neyi yapabilir bir an olsun aklınızdan çıkarmayın” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x