Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Bina güvenlikleri test edildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Aralık ayının teması olan ‘Bina Güvenliği’ kapsamında Kırıkkale İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü tarafından, Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde ve Mustafa Necati İlkokulu’nda bina güvenliği çalışması yapıldı.

 

TEHLİKE AVI ÇALIŞMASI

Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi ve toplumda afet olmadan önlem alma anlayışının gelişmesi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca 2019 yılı Temmuz ayında “Afetlere Hazırlık Yılı” başlatılmıştı. Bilgilendirme, tutum ve davranış değiştirme gibi temel hedefleri bulunan program ile 12 ay boyunca her ay farklı bir konuda vurgu yapılması planlanırken; Aralık ayı teması ise  “Bina Güvenliği” olarak belirlenmişti. Aralık ayının teması kapsamında Kırıkkale İl Afet ve Acil Durumu Müdürü Mahmut Coşkun,  İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, Jeoloji Mühendisi Hilmi Yüksel, İnşaat mühendisi Ragıp Bozkurt, Sivil Savunma Uzmanı Mehmet Karabudak ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mustafa Akdemir’in katılımı ile ilimiz merkez Mustafa Necati ilkokulunda yapısal olmayan tehlikelere dikkat çekerek farkındalık sağlamak amacıyla “tehlike avı” çalışması yapıldı.

 

ÖNEMLİ OLAN SAĞLAM OLMASI

Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Abdullah Üçer’in katılımı ile Kırıkkale Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tehlike avı çalışması yapıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun yaptığı açıklamalarda, oturduğumuz binanın büyüklüğü, manzarası ve konumu gibi ikincil özelliklerden daha çok sağlam olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, evimizde ve işyerlerimizde hem yapı güvenliği hem de bir afet durumunda içerisinde oluşabilecek risklerin incelenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, Ülkemizde meydana gelen depremlerde yaralanmaların yüzde 50’den fazlası, can kayıplarının ise yüzde 3’ünün yapısal olmayan risklerden kaynaklandığı ve yaşam alanlarımızda bu tehlikeleri ortadan kaldırmanın yolunun ise tehlike avından geçtiğini belirterek, tehlike Avı sürecinde, riskli eşyaların konumlarının değiştirilmesi ve eşyaların doğru bir şekilde sabitlenmesi gibi alınacak küçük tedbirlerin afetlerde olabilecek can kayıplarını önleyebileceği belirtti.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x