Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

İŞ KUR 5 bin 633 kişiyi işe yerleştirdi

‘Burası Kırıkkale Burada İş Var’ sloganı ile başlatılan 2019 yılı Milli istihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR aracılığıyla uygulanan Teşvik, Kurs ve Programlardan yararlanan firmalarla, 105 kişilik İşbaşı Eğitim Programı (İEP) sözleşmesi imzalandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE 105 KİŞİLİK İŞ BAŞI EĞİTİMİ ATILAN İMZALARLA BAŞLADI

‘Burası Kırıkkale Burada İş Var’ sloganı ile başlatılan 2019 yılı Milli istihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR aracılığıyla uygulanan Teşvik, Kurs ve Programlardan yararlanan firmalarla, 105 kişilik İşbaşı Eğitim Programı (İEP) sözleşmesi imzalandı. Kırıkkale’de istihdama katkı sağlayan firmaların plaketle ödüllendirildiği törende konuşan İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin,2019 yılı Ocak-Kasım ayları arasında 5 bin 633 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini vurguladı.

İSTİHDAMA KATKI VERENLERE PLAKET

Kırıkkale’de 105 kişilik İŞKUR iş başı eğitim programı sözleşme imza töreni yapıldı. TSO’da yapılan imza törenine Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin, firma temsilcileri ve iş başı eğitiminden yararlanacak kursiyerler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TSO Başkanı Varlı, Milli İstihdam çerçevesinde eğitim programına katılacak kursiyerlere hayırlı olsun dileklerinde bulundu. İş dünyasının kalifiye elemana ihtiyacı olduğunu hatırlatan Başkan Varlı, bu tür kursların ihtiyacın karşılanmasında önemli bir yer tutacağına inandığını söyledi. Törende Kırıkkale’de en çok istihdam oluşturan AYBİMAŞ AVM Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayan, Alfa Solar Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Karabaş’a ve Global Bilgi A.Ş Kırıkkale Lokasyonu Personel Müdürü Hilal Kaçtıoğlu’na plaket verildi.

HERKESİN BİR MESLEĞİ OLSUN

Törende bir taraftan iş dünyasını, diğer taraftan işsizlere mesaj veren Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’de yaptığı konuşmasında “Bizi en mutlu eden bir program için buradayız. Bir insanın daha mutlu olması için bir işinin olması gerekiyor. İnsanın işi olmayınca evinde de, çevresinde de huzur olmuyor. Bizlerin burada çeşitli rolleri var. Bu rollerde hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Bizim kapımıza gelenlere iş sağlayamamaktan duyduğum mahcubiyeti sizlere anlatamam. Bütün çalışma arkadaşlarımla, iş dünyamızla beraber bir istihdam seferberliği başlatma niyetindeyiz. Çünkü bizim Kırıkkale’nin büyük bir potansiyeli var. Bu potansiyeli harekete geçirip bizim kapımıza gelen, yada gelmeyen, çalışmak isteyen herkesin üretime dahil olmasını istiyoruz. Burada şunu bir kez dile getiriyorum, iş arayanlarımızın büyük bölümünün mesleği yok. Herkesin mutlaka bir meslek sahibi olmasını istiyoruz. Şuanda meslek edindirme kursları var ama yeterince ilgi yok. Buradan çıkan arkadaşlar bir meslek sahibi olma imkanı var. Önümüzde birkaç ay içerisinde en az 500 kişinin istihdamını sağlayacak bir çalışma içerisindeyiz. Kırıkkale’de atıl durumda bulunan binaların istihdama katkı sağlaması için çalışma yapıyoruz.  Lütfen çalıştığınız yeri kendi iş yeriniz gibi görün. Hepinize hayırlı olsun” diye konuştu.

19 BİN 594 KİŞİYE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLDİ

İmza töreninde konuşan İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin “2019 Ocak-Kasım döneminde Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak istihdama katkı sağlayan firmalara plaket takdim edilerek, İşbaşı Eğitim Programı (İEP) kapsamında ilimizde faaliyet gösteren firmalar ile 105 kişilik İEP sözleşmelerini imzalıyoruz. Sözleşmemiz firmalarımıza ve iş başı yapacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. 2019 Ocak-Kasım döneminde Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından 5 bin 633 kişi özel sektörde işe yerleştirilmiş, 19 bin 594 kişiye Bireysel Danışmanlık hizmeti verilmiştir. 2 bin 141 işyeri ziyareti yapılmış, 693 kişi Mesleki Eğitim kurslarından, 1.459 kişi de İşbaşı Eğitim Programlarından (İEP) faydalanmıştır” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x