Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

Bir ayda 408 işletme denetlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda güvenliği için eğitim ve denetim çalışmalarını sürdüren Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü -son bir aylık süreçte 408 işletme denetimi, 34 numune alımı, 16 alo gıda ihbarına işlem ve 2 adet eğitim gerçekleştirdi.

HEM DENETLİYOR, HEM DE EĞİTİYOR

Gıda güvenliği ve tüketiciye sağlıklı gıda arzının sürdürülebilirliğinin sağlanması adına, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem kanunu gereği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalara ara verilmeksizin devam ediliyor. Bu kapsamda bir yandan denetim görevlerini yerine getiren İl Müdürlüğü, bir yandan da eğitim toplantılarına devam ediliyor. Bir program dahilinde sürdürülen eğitim toplantıları ile Kırıkkale’de gıda sektöründe faaliyet gösteren üreticilere faaliyet alanlarında Gıda Güvenilirliği ve İyi Hijyen Uygulamaları eğitimleri veriliyor. Bu program dahilinde lokantacı esnafıyla ve akabinde de kasap esnafı ile bir araya gelen İl Müdürü Sırrı Yılmaz, bir yandan denetimlere aralıksız devam edilirken bir yandan da üreticilerimize yönelik eğitim çalışmalarının yürütüleceğini belirtti.

174 ALO GIDA İHBARI İŞLEMİ

Tüketicilerimize sunulacak ürünlerin, çiftlikten sofraya kadar takipçisi olunarak, gıda üretiminin her aşamasının denetim altında olduğunu vurgulayan Yılmaz; “Amacımız üreticimizden tüketicimize kadar bu sektörün her aşamasında bilinçlenmeyi sağlamak. Bu konuda yapılacak eğitimler de en az denetimler kadar önemli. Eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarımızla üreticimizin yanında olduğumuz gibi denetim çalışmalarımızla da tüketicimizin haklarının savunucusuyuz. Denetim ekiplerimiz, tüketicinin daha sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için saat gözetmeksizin çalışmaktadır. 7/24 aktif olan Alo 174 Gıda hattımıza her türlü şüpheli durum için ihbar yapılabilir. Son bir aylık süreçte 408 işletme denetimi, 34 numune alımı, 16 alo gıda ihbarına işlem, ve 2 adet eğitim yapılmıştır” şeklinde konuştu.

GEREKLİ HASSASİYETLER GÖSTERİLİYOR

Ayrıca eğitimlere, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine göre risk esaslı değerlendirme ile toplu tüketim yerleri, okul kantinleri ve bu işletmelere ham madde sunan kasaplar gibi kritik noktalardan başlandığını dile getirirken, bu eğitim toplantılarının fırıncı esnafımız ve okul kantincileri gibi sektörler içinde yapıldığını hatırlatan Yılmaz, gıda güvenliği konusunda Bakanlığımız talimatlarının son derece net olduğunu, bu kapsamda yürütülen denetimlerde gerekli tüm hassasiyetin gösterildiğini belirtti. Eğitim toplantıları kapsamında; İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi uzman personelleri tarafından, Gıda Güvenilirliği ve İyi Hijyen Uygulamaları, Tüketime Hazır Gıdanın Uygun Taşınma Şartları, Servis Sırasında Gerekli Ortam Koşullarının Sağlanması ve Personel Hijyeni konularında bilgi verildi. Toplantılara, İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Ziya Köstekli, Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, Gıda Yem Şube Müdürü İlknur Sezer ve teknik personeller ile çok sayıda işletme sahibi katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x