Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Öğretmenler fedakarlığın ve sevginin timsalidir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

24 Kasım öğretmenler günü Kırıkkale’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanında başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunumu ile başlayan törenler Kültür Merkezideki ana program ile devam etti. Törene katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, fedakarlık ve sevginin timsali öğretmenlerin gününü kutladı.

49 ÖĞRETMEN EMEKLİ OLDU

Kırıkkale’de 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. İl Kültür Merkezinde düzenlenen ana kutlama etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, resim sergisinin açılışıyla başladı. Daha sonra geçtiğimiz eğitim öğretim yılında emekli olan 49 öğretmen adına emekli öğretmen Yaşar Doğan konuşma yaptı. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’de günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaparak öğretmenlerini gününü kutladı. Kırıkkale’de en kıdemli 5 emekli öğretmene plaket ve hizmet şeref belgeleri verilirken, ‘Öğretmen’ konulu şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğretmenlerden oluşan halk oyunları gösterileri büyük ilgi görürken, aday öğretmenler hep birlikte yemin etti. Ekinliklerin son bölümünde ise öğretmenler tiyatrosu sahnelendi.

FEDAKÂRLIK İSTEYEN SAYGIN BİR MESLEKTİR

Etkinliklere katılarak öğretmenlerin gününü kutlayan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Öğretmenlik mesleği, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar emek, sabır, fedakârlık isteyen saygın bir meslektir. Herkesin üzerinde emeği olan ve gönlünde müstesna bir yer tutan Öğretmenler, bizleri yetiştirdikleri gibi en değerli varlıklarımız çocuklarımızı, gençlerimizi de yetiştirerek yarınlara hazırlamakta, ülkemizin geleceği yönünden önemli ve sorumluluğu ağır olan bir görevi yerine getirmekteler. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızı hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu duygularla, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete göç etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum” ifadesini kullandı.

SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’de “Dünyanın En Kutsal Vazifesini Yapan Değerli Öğretmenlerim, Öğretmenler Gününüzü kutluyor, Başöğretmen M. Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyorum. “2023 Eğitim Vizyonu” hedeflerimizi gerçekleştirmek ve çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için büyük gayret sarfeden sizlerle gurur duyduğumu belirterek çalışmalarınızda başarılar diliyor, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x