Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Biz Anadolu’yuz Gaziantep’te

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Kırıkkale’den Gaziantep’e giden öğrenciler Gaziantep Valisi Davut Gül ile bir araya geldiler.

 

“BU ŞEHRİN GEÇMİŞİ GELECEĞİNE YÖN VERİYOR”

Gaziantep Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayesinde İçişleri Bakanlığınca başlatılan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Kırıkkale’den gelen öğrenciler ile yemekte bir araya geldi. Vali Gül, burada öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbette Gaziantep’in kültürel ve tarihi zenginlikleri ile mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğunu söyleyerek kentin geçmişinin geleceğe yön verdiğini kaydetti.

O RUHU YERİNDE YAŞIYORLAR

Projenin amacının kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik bağının güçlendirilmesi olduğunu aktaran Vali Gül, “Öğrencilerimizi şehrimizde görmekten ziyadesiyle mutlu olduk. Gaziantep her yönüyle görülmesi, gezilmesi ve örnek alınması gereken bir şehir. Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep direnişinin tüm yönlerini etkili bir şekilde sergilendiği müzelerimizi, tarihi mekânlarımızı gezerek,  vatan toprakları için verilen destansı mücadeleyi yerinde gören öğrencilerimiz,  o ruhu yaşayarak öğrenmiş oluyorlar” dedi.

ANTEP SAVUNMASINI ANLATTI

Öğrencilere Antep Savunması hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Vali Gül,  “Memleketi için 6317 şehit veren ve kalanlarının ise gazi olduğu bir şehirde bulunuyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde şehrinin dörtte biri şehit düşen başka bir şehir, ülke yoktur. Burası dışarıdan hiçbir yardım almadan kendi mücadelesini veren bir şehir ve bu şehir bunu bugün ekonomik anlamda da devam ettiriyor, üretiyor, ürettiğini satarak ticarette de adından övgüyle söz ettiriyor. Bugün burada geçmişin geleceğe nasıl etki ettiğine, nasıl yön verdiği konusunda da donanımlara sahip oluyorsunuz.  Bunun da gelecek nesillere aktarılması, öğretilmesi gösterilmesi lazım. Bunun için sizleri burada gördüğümüz için çok mutlu olduk, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Öğrenciler ise Vali Gül’e gezip gördükleri yerleri anlatarak misafirperverlikleri için teşekkür ettiler. Gaziantep’in mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu bildiren öğrenciler burada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x