Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

SÜNEYLE TOPYEKÛN MÜCADELE

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarım ve Hayvancılık Sektör toplantılarında önemli verilerin ortaya konduğunu hatırlatan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Tarımda süneyle mücadelenin büyük önem taşıdığını söyledi. 2018 yılı hububat sezonunda ürünlerin yüzde 25’inde süneye rastlandığına dikkat çeken Başkan Sümer, bu durumun Kırıkkale ve ülke ekonomisine kayıplar yaşattığını, süneyle topyekun mücadele yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

 

2018’DE YÜZDE 25’LİK KAYIP

Hububat üretiminde süneyle mücadele konusunda önemli adımlar atılıyor. 2019 hasat dönemi için tüm şartların olumlu ilerlediğini söyleyen Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, şartların olumlu ilerlemesinin hububat hasadında rekoltenin yüksek olacağının işareti olduğunu kaydetti. Bununla beraber hububat zararlılarıyla etkin mücadelenin de büyük önem taşıdığını belirten Başkan Sümer, 2018 yılında ürünlerde süneye rastlanması dolayısıyla yüzde 25’lik kaybın yaşandığını vurguladı. Başkan Sümer “Bu kayıp hem çiftçi, hem Kırıkkale, hem de ülke ekonomisine zarar veriyor” dile konuştu.

 

SÜNEYLE ETKİN MÜCADELE BAŞLATTIK

2019 hasat dönemi öncesi zararlılarla mücadele konusunda Tarım İl Müdürlüğü ile ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerine hatırlatan Başkan Sümer “Bu yıl zararlılarla etkin bir mücadele için biz Ticaret Borsası olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Süne ile topyekun bir mücadele başlattık. Şuan itibariyle ilimizde bulunan 185 köyde kullanılmak üzere araçlarımızı kiraladık ve Tarım İl Müdürlüğü emrine verdik. Üreticilerin de bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Süne ile etkin bir mücadele yapmazsak bu yılda ürün kalitesinde düşüş yaşanır ve bu durumda başta çiftçilerimiz olmak üzere ülke ekonomisi de kayıplar yaşar. Süne zararlısının göründüğü alanın hemen bildirilmesini istiyoruz. Bu konuda 24 saat üreticimizin hizmetindeyiz, istedikleri zaman bizlere ulaşabilirler” ifadesini kullandı.

 

EMEĞİNİZ HEBA OLMASIN

Başkan Sümer “Özellikle süne mücadelesi büyük önem taşıyor. Emek veriyoruz, gayret gösteriyoruz ama zamanında ve usulüne uygun yapmadığımız bir mücadele bize pahalıya mal olabiliyor. Ürettiğimiz ürünün karşılığını yeterince alamayabiliyoruz. Ürünlerimiz gerçek değerinin altında alıcı buluyor. Üreticilerimizi, çiftçilerimizi bu anlamda duyarlı olmasını bekliyoruz. Çünkü emek vereceğiz, bir harcama yapacağız, bunu usulüne uygun yapmayınca yeterli karşılığını alamayacağız ve bu kadar emeğimiz boşa gitmiş olacak. Hep birlikte mücadele edersek herkes kazançlı çıkar” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x