Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSiyasetSon DakikaYahşihan

Biz bize yeteriz (Video Haber)

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

YAHŞİHANLILAR TARİHE GEÇECEK BİR KALABALIKLA AHMET SUNGUR’A DESTEK VERDİ. BİNLERCE YAHŞİHANLI, “SUNGUR NEREDE BİZ ORADAYIZ” SLOGANLARI ATTI.


‘Biz bize yeteriz’
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, iki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Sungur’a binlerce Yahşihanlı destek verdi. Caddenin bir ucundan bir ucuna uzayan yürüyüş korteji meydana geldiğinde tarihi bir kalabalık oluştu. Sungur, seçim sürecinde kendisini destekleyenlere yönelik baskıda bulunanlara karşı sükuneti korumanın önemine değinerek, “30 gün daha konuşmayacağız. Haddini bilmeyenler varsa, onlara 1 Nisan’da haddini bildirmek boynumuzun borcu olacak. Yahşihan’ı geliştirmek ve büyütmek için çaba sarf edenler olarak, ilçemiz için susacağız. Biz bize yeteriz”
TARİHİ KALABALIKBiz bize yeteriz (Video Haber) - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Seçim bürosu açılışından saatlerce önce ilçe meydanını dolduran Yahşihanlılar, öğle namazının ardından Ahmet Sungur’a eşlik etmek için yürüyüş korteji oluşturdu. Belediye binası önünden yürümeye başlayan kalabalığın bir ucu ilçe girişine kadar uzandı. Ardından yeniden meydanda toplanan Yahşihanlılar tarihe geçecek bir kalabalık oluşturdu. AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı ile meydana gelen Ahmet Sungur’a özellikle yediden yetmişe Yahşihanlı bayanlar büyük destek gösterilerinde bulundu.
‘HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ…’Biz bize yeteriz (Video Haber) - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yapılan konuşmaların ardından önce ilçe merkezinde bulunan seçim bürosu açıldı, ardından Yenişehir seçim bürosu açıldı. Merkez seçim bürosunun açılışının ardından, yürüyerek ve araçlarla Yenişehir seçim bürosu önüne geçen Yahşihanlılar burada da coşkulu bir atmosfer yarattılar. Sungur kendisine gösterilen bu ilgi karşısında, her zamankinden daha güçlü olacaklarını ve Yahşihan’ı her anlamda daha da geliştirmek adına gecesini gündüzüne katmaya devam edeceğini söyledi.
‘YARDIMLAR HÜKÜMET TARAFINDAN YAPILIYOR’Biz bize yeteriz (Video Haber) - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İlçe meydanına kurulan platformda ilk konuşan İl Başkanı Mehmet Demir oldu. Demir şunları söyledi; “Bugün bizlere bu heyecanı ve coşkuyu yaşattığınız için tüm Yahşihanlılara teşekkür ederim. Burada bir konunun altını özellikle çizmek istiyorum. Biliyorsunuz hükümetimiz sosyal politikalar çerçevesinde sosyal yardımlara çok önem veriyor. Sosyal yardımlaşmada memur olarak çalışan bir başka partiden aday kardeşimiz, yapılan yardımları kendilerinin yaptığını iddia ediyor. Bunu biz etik ve doğru bulmuyoruz. Çünkü bu yardımlar AK Parti iktidarının vatandaşa hesap kitap yapmadan, karşılık beklemeden gönderdiği yardımlardır. Bunu hiç kimsenin istismar etmesine müsaade etmeyin. Ben Yahşihan halkına, dürüst ve gayretli Belediye Başkanımız Ahmet Sungur’a göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı teşekkür ediyorum”
‘YAHŞİHAN CAZİBE MERKEZİ OLDU’Biz bize yeteriz (Video Haber) - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Akabinde kürsüye Milletvekili Ramazan Can geldi. Can, “Buradaki kalabalık, buradaki coşku, Yahşihan meydanındaki bu atmosfer, 30 Mart’ta Ahmet Sungur’la devam diyor. Yahşihan bizim için çok önemli bir ilçe. Yahşihan’ın çehresi Ahmet Sungur’la değişti. Kırıkkale’nin cazibe merkezi oldu. Burada suyu bulandırmaya çalışanlar olabilir. Onlara en büyük cevabı Yahşihanlılar verecektir. Biz Yahşihan’ın ve Ahmet Sungur’un yanındayız” şeklinde konuştu.
‘AHMET BEY İŞİ BİTİRMİŞ’
Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı ise meydandaki coşkuyu işaret ederek, “Bugün burada Ahmet Sungur’un işinin tamam olduğunu gördüm. Ahmet Bey geçmişte yaptığı hizmetlerle çok önceden işi bitirmiş. Yahşihan Kırıkkale’nin gülen yüzü. Kırıkkale ile iç içe girmiş vaziyette. Biliyorum ki sizin bu desteğinin Kırıkkale’ye de yansıyacak. Allah nasip ederse Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Kırıkkale’de olacak. Bu kalabalığı, bu coşkuyu o gün de bekliyoruz” dedi.
‘DAHA İYİ NOKTALARA GELEBİLMEK İÇİN…’Biz bize yeteriz (Video Haber) - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise, “Kırıkkale’mizde Yahşihan’ımızda AK Parti’nin farkını her zaman gösterdik. Hizmetimizle, siyasi anlayışımızla ve insanlarımıza bakışımızla farkı oluşturduk. AK Parti’yi Yahşihan’ımızda, Kırıkkale’mizde, Türkiye’mizde daha iyi noktalara getirmek için, ülkemize çağ atlatan hizmetleri devam ettirmek için sizlerin desteğini görmek mutluluk verici” diye konuştu.
‘SEÇİMLER TÜM TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ’
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal ise, Türkiye üzerinde oynanan oyunlar olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Bugün bu kalabalığa, Ahmet Başkan’a teşekkür ediyoruz. Demek ki 5 senesini boşa geçirmemiş. Gösterdiği gayretin sonucunda bu kalabalık burada. Bu seçimlerde Yahşihan’dan yüzde 75’in üzerinde oy bekliyoruz. Bu seçimler sadece Yahşihan için değil, Türkiye için önemli. Türkiye’de oynanan oyunları bozmak için önemli. Türkiye’yi kalkındırıp yükselten ve uluslar arası camiada en yüksek noktaya getirmek için gece gündüz demeden çalışan, sağlığından fedakarlık yapan başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan için önemli.
‘BAYANLARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR’
Bugün burada bu meydanı dolduran bayanlarımıza çok iş düşüyor. Onlar ev ev dolaşıp, Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de yaptıklarını, Ahmet Sungur’un Yahşihan’da yaptıklarını anlatacaklar ve soracaklar, “Bu yapılanların devamını mı istiyorsunuz? Yoksa 15 sene önceki istikrarsızlığı ve kötülükleri mi istiyorsunuz?” diye. Biz Yahşihanlılara güveniyoruz. Biz Ahmet Sungur’a seçim yapılmadan hayırlı olsun diyoruz”
‘KONUŞULAN HEP YAHŞİHAN OLDU’
Sungur’a destek vermek için açılışa katılan il başkanı, milletvekilleri  beraberindekiler başka bir programa daha katılmak için Yahşihan’dan ayrıldı. Kürsüye gelerek kendisine desteklemeye gelen binlerce Yahşihanlıya hitap eden Belediye Başkanı Ahmet Sungur, “1 Nisan 2009 tarihinde mazbatayı alıp göreve başlamıştık. Bir dönemi birlikte geçirdik. Konuşulan hep Yahşihan ve Belediye Başkanı Ahmet Sungur oldu. ‘Aday olur mu?’ diye düşünceler oluştu. Başta Yahşihan halkı bize sahip çıktı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerimiz ve teşkilatımız da bizlere sahip çıktı ve aday olarak yine sizin karşınıza çıktık. Hatırlarsanız göreve başladığımızda bir çok şeyin sözünü vermiştik. Vaat ettiklerimizi yapamazsak, sizlerin karşınıza çıkmayacağız demiştik. Hem o vaat ettiklerimizi gerçekleştirmenin hem de vaat etmeyip de Allah’ın ve sizlerin yardımıyla yapmış olduklarımızın mutluluğuyla bu meydandayız” diye konuştu.
‘NÜFUSUMUZ 7 BİN ARTTI’
Sungur, yapılan hizmetler ve gösterdikleri tutum nedeniyle kendilerine olan desteğin artarak katlandığını işaret ederek, “2009 seçimlerinde hitap ettiğimiz kalabalık yaklaşık olarak 2 bin 500’dü. O zaman yüzde 55’le kazanmıştık. Şuan yapılan anketler yüzde 72 desteği gösteriyor. Şuan meydanda 6 bin kişi var. Allah sizlerden razı olsun, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Burada her kesimden insan var. Biz küçük bir şehir olma çabasında değiliz, büyük ve gelişen bir şehir olma çabasındayız. Onun için bazı bağnaz düşüncedeki insanların şehri küçültme politikasına 2009’da dur dedik, 9 bin 800’le aldığımız şehri bu gün 17 bin nüfusa taşıdık. Yani 7 bin kişi artırdık bu nüfusu” şeklinde konuştu.
‘45 BİN NÜFUSA ULAŞACAĞIZ’
Sungur üniversitenin önemine değinerek, “27 bin mevcutlu bir üniversitemiz var. Bu mevcudun 8 bini ilçemizde yaşıyor ancak sadece 710 kişi nüfusumuza dahil. Dolayısıyla bu 17 bin içerisinde öğrenci kardeşlerimiz yok. Onlar da olduğu takdirde daha büyük bir ilçe olacağız. 2020’deki Yahşihan’da 20 bin seçmen, 45 bin nüfus olacak. Bunlar yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. İleriki yıllarda ilçemizin ne kadar gelişeceğini ve büyüyeceğini gösteren araştırmalardır” diye konuştu.
‘BÜYÜYEN YAHŞİHAN’IN ÖNÜNE GEÇMEK İSTEYENLER VAR’
Sungur konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bugün bu ortamda, büyüyen ve gelişen Yahşihan’ın önüne geçmek isteyenler var. Bizler ilçemiz için daha neleri yapabiliriz düşüncesindeyken bunu engellemek isteyenler var. Bazıları bu şehri ayrıştırmaya, bazıları bu şehri parsellemeye, bazıları bu şehir üzerinden rant elde etmeye kalkabilirler. Ancak şunu unutmasınlar ki, bu kötülükleri isteyenlerin karşısında Ahmet Sungur ve sizler varsınız. Eğer ki sizlere karşı bir sözde ve baskıda bulunuyorlar ise hepsini kendi üzerime alıyorum. Biz sükuneti koruyalım, işimize ve davamıza bakalım.
‘30 GÜN DAHA SUSACAĞIZ’
Aslında şu deli gönül birçok şeyi söylemek istiyor. 5 yıldır sustuk. Horlandık, hırsızlıkla itham edildik. Bir 30 gün daha susacağız. Bizlere akşam haber göndermişler. Demişler ki, “Başkan konuşmasın, biz de çirkin iftiralara son vereceğiz” Şimdi 30 gün konuşmayacağız. Ancak 30 gün sonra haddini bilmeyenler varsa, onlara haddini bildirmek boynumuzun borcudur. Eğer sizleri tehdit eden varsa, herkes aklını başına alsın. Herkes sakin olsun ve üslubuna dikkat etsin. Özellikle 1+1’lerden gelen kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onlara yapılan bir saldırı varsa kendime yapılmış sayarım. Bu memleketin emniyet güçleri var, askeri var.  Sayın Başbakan bu memlekette bir dünya mafyayı temizledi. 5 tane çapulcunun hakkından gelinemeyecek mi? Onun için sizler sakin olun. Ben sizlere söylenenleri üzerime alıyorum. 30 gün susuyoruz ama 31. gün ben de onlara bir şeyler söylerim. Hiç kimse bunu merak etmesin. Haksızlık karşısında biz susmayız.
‘HAYAL BİLE EDEMEYECEKLERİNİ YAPTIK’
Kimse kimseyi verdiği ve vereceği yardımlardan dolayı tehdit etmesin. Sizlerin hak ettiği yardımları vermek zorundalar. Biz 5 yıl içerisinde onların hayal bile edemeyeceği işleri yaptık.  Eksiklerimiz, noksanlarımız illaki olmuştur. Ancak her zaman eksiklerimiz ve hatalarımızdan dönmeyi bildik. Bunu tamamlamanın gayreti içerisinde olduk. Önümüzdeki dönemde de insanlığımızdan ödün vermeden, doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz”

Başa dön tuşu