Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Ceylan, “Yargıya güveniyoruz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Güven Ceylan, yeni zammın Kırıkkale Belediyesi tarafından mahkemeye taşınması hakkında konuştu; “Minibüsçü esnafının hali ortada. Yargıya ve adalete güveniyoruz.

BELEDİYE KARARA İTİRAZ ETMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde minibüs fiyatlarına yapılan yeni zam açıklama yapılmadan tarifeye koyulmuştu. Belediye Encümeni Minibüs ücretlerindeki artışın fazla olduğundan karara itiraz etti. İtiraz üzerine Kırıkkale Valiliği Ticaret Odası Başkanlığında Vali yardımcısı Osman Akbaş Başkanlığında Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Köstekli’nin oluşturduğu komisyonda Minibüs zammı görüşüldü. Komisyonda Kırıkkale Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Albus Aydın Belediye adına gelen zamma itiraz gerekçelerini anlattı. Minibüs zammının vatandaşa ek bir yük getireceği ve zammın ileri bir tarihe ertelenmesini istedi.

BELEDİYE MAHKEMEYE TAŞIYACAK

Ardından Belediyenin itirazı oylamaya sunuldu. Vali  Yardımcısı Osman Akbaş Minibüs zammına ret oyu kullanırken Sanayi Ticaret Odası Başkanı Ekrem Gök ile Esnaf Sanatkarlar Odası Süleyman Köstekli kabuloyu kullanması sonucu ikiye bir oyla zam yürürlüğe girdi. Tüm itiraz haklarını kullanan Kırıkkale Belediyesi ise son olarak Minibüs zammını Hukuki yoldan Mahkemeye taşıdı. Kırıkkale Belediyesi’nden yapılan açıklamada, zam hakkındaki kararın yargı tarafından verileceği bildirilmişti.

CEYLAN, “MECBUR KALDIK”

Yeni gelişmeler karşısında basın toplantısı düzenleyen Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ceylan “Uygulamaya konulan yeni tarifeye geçmemek için bizler çok dayandık. Fakat yaz ve kış şartlarında gelen lastik zorunlulukları, akaryakıta gelen zam, araç bandrolü, belediye aidatı bizleri bunalttı. Biz de çıkışı zam yapmakta bulduk. 6 yıl önce mazot 2,10 kuruşken şimdi 4,70 kuruş, akü 90 TL iken şimdi 350 TL, 1 adet lastik 125 TL iken şimdi 300 TL, araç bandrolü 55-60 TL iken şimdi 250-300 TL oldu. Bu ve bunun gibi birçok gider kalemleri arttığı için enflasyon oranının aksine 6 yılda yüzde 25 zam yaptık” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başkan Ceylan
30 Ocak 2014 17:03

MECBUR KALDIK

Başa dön tuşu