Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Tarım

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle desteklerden yararlanamayan çiftçilerin yapılan değişiklikle artık desteklerden yararlanabileceği bildirildi.

HABER: YELİZ ERDEM

DESTEKLERDEN YARARLANABİLECEK

Çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan tarım arazileri ‘Taahhütname’ belgesi ile kayıt altına alınabilecek. Böylece mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle desteklerden faydalanamayan üreticiler de tarımsal desteklerden yararlanabilecek. Diğer taraftan hazineden kiralanan alanlarda ÇKS’ye kayıt yapılırken asgari tarımsal büyüklük şartının aranmayacağı bildirildi. Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü “Üretim planlaması kapsamında bir uygulamamızı daha hayata geçirdik. Üretim yapılan tüm alanları kayıt altına alarak sisteme dâhil edecek, çiftçilerimizi tarımsal desteklerden azami derecede yararlandıracağız. Türkiye Yüzyılı’nı üretimin ve üreticinin yüzyılı yapacağız” şeklinde ifade edildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu