Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

‘Dershane ihtiyacı kaçınılmazdır’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili gündeme dair bir açıklamada Anadolu Şifa Derneği Başkanı Dr. Duran Aygör’den geldi. Aygör, “Bugün ki eğitim sistemi içerisinde toplumun farklı kesimindeki öğrencilerin fırsat eşitliğini yakalayabilmeleri için dershane ihtiyacı kaçınılmazdır”

‘Dershane ihtiyacı kaçınılmazdır’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Dernek Başkanı Duran Aygör

‘PARASI OLANLAR ÖZEL DERSE YÖNELECEK’

Aygör şunları söyledi; “Dershanelerin kapatılması öğrencilerin fırsat eşitliğini elinden alacaktır. Özellikle yüksek puanla öğrenci alan tıp, eczacılık ve diş hekimliği fakültelerini kazanmak için öğrencilerin takviyeye ihtiyacı vardır. Bugün ki eğitim sistemi içerisinde toplumun farklı kesimindeki öğrencilerin fırsat eşitliğini yakalayabilmeleri için dershane ihtiyacı kaçınılmazdır. Aileler çocuklarının daha yüksek puan alabilmeleri için onları dershanelere veya kurslara gönderiyorlar dershaneler kapatıldığında bu ihtiyaç ortadan kalkmayacaktır bu durumda parası olan aileler parasını verip çocuklarına özel ders aldırabileceklerdir.

‘HAKSIZ REKABETE SEBEBİYET VERECEK’

Parası olmayan aileler ise bu yarışta saf dışı kalacaklar bu da fırsat eşitliğini ortadan kaldıracaktır. Yüksek puanla öğrenci alan sağlık ile ilgili bölümlere gidebilecek seviyede olan, fakat maddi imkânsızlıktan dolayı takviye alamayacak öğrencilerin bu bölümleri kazanması mümkün olmayacaktır. Geleceğimiz adına önemli olan bu fakültelere daha nitelikli öğrencilerin gidememesi anlamına gelir. Bu durumda dershanelerin kapatılması hem haksız rekabete, hem fırsat eşitsizliğine hem de toplumsal bir adetsizliğe sebebiyet vereceği için, çözümden ziyade daha büyük sorunlar doğuracaktır”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu