Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

İlk ortak sınav sona erdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

2013–2014 eğitim öğretim yılı 8. sınıfların girdiği merkezi ortak sınav, 4 bin 574 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

4 BİN 574 ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Seviye Belirleme Sınavı’nın yerine getirilen ortak sınavın ilki geçtiğimiz gün tamamlandı. Türkiye genelinde yaklaşık 1,5 milyon öğrencisin girdiği sınavda Kırıkkale’den de yaklaşık 4 bin 574 öğrenci sınava girdi. İl merkezinde 32, ilçelerde 20 olmak üzere 52 okulda sınav oturumu gerçekleştirildi. Bin 200 personelin görev yaptığı sınava mazeretlerinden dolayı da 26 öğrenci girmedi.

AYNI ANDA BAŞLADI

Dün sona eren sınavın ardından Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, Öğretmen Evi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sınavı sorunsuz şekilde tamamladıklarını belirten Okur, sınav süresi içerisinde emeği geçen Emniyet, Jandarma ve Milli Eğitim personellerine teşekkür etti. İkinci sınavın Nisan ayında yapılacağını vurgulayan Okur, “Türkiye genelinde sınav aynı anda başladı ve soruların hepsi birbirinden farklı oldu” dedi.

RAPOR ALANLAR 14 ARALIK’TA SINAVA GİRECEK

Sınava girmeyen öğrencilerden doktordan tasdikli hastane raporu istediklerini belirten Okur, öğrencinin bu raporla birlikte 14-15 Aralık tarihinde yapılacak olan ek sınava girme hakkı şansını elde edeceğini söyledi. Sınava giremeyen öğrencinin not değerine sıfır yazılacağını belirten Okur, “Sınav sonuçları öğrencilerimizin e-okul not hane bölümü sisteminden görülebilecek” şeklinde konuştu.

6 SINAV GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Perşembe günü 3, Cuma günü 3 olmak üzere öğrencilerin toplamda 6 sınava tabii tutulduğunu vurgulayan Okur;  “Soru kitapçıkları öğrenci ile velilerin istekleri doğrultusunda Pazartesi günü teslim alınabilecek.  Öğrencilerimizin şimdiden Nisan ayında yapılacak olan sınava iyi bir şekilde çalışmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü bu yapılan sınavdaki soruların nasıl olduğuna yönelik bir hâkimlik gösterebildiler” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu