Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Genç girişimciler eğitime başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kendi İşini Kurmak İsteyenler Genç Girişimciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB’in ortaklaşa yapmış olduğu “Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm” sloganıyla açılan  “Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin” ilk dersi Gençlik Merkezinde yapıldı.

FAİZSİZ KREDİ

Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi toplam 70 (yetmiş) saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarının ardından başarı ile tamamlayan gençlerimiz sertifika almaya hak kazanacak. Bu sertifika ile KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 Bin TL’ye kadar hibe ve 70 Bin TL’ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacaklar.

‘İŞSİZLİĞİ AZALTMAYI HEDEFLİYOR’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü açılışta yapmış olduğu konuşmada; Türkiye’nin en genç ve en dinamik bakanlığı olan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB’in ortaklaşa açtıkları Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sayesinde girişimci sayısını arttırarak işsizliği azaltmayı amaçladıklarını belirtti.

ETAP KAYITLARI BAŞLADI

Ünlü, “30 gencin katılımıyla Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin 1. etabında bugün ilk ders bugün başladı. 2. ve 3. etap kayıtları başladı. Kırıkkale’de 90 gence sertifika vermeyi hedeflediklerini belirtti. Ünlü konuşmasının devamında, Seyyah Uluçınarın İzinde, Seyyah Bizim İller, Kış Kampları, Deniz ve Doğa Kamplarına Kırıkkale’den 4 binin üzerinde genci, Türkiye’nin dört bir yanını gezdirerek, oraların tarihi, kültürel ve manevi güzelliklerini yerinde görme imkanını sağladık” dedi.

KURSLARA DAVET

Gençlik Merkezinin yeni  açmış olduğu bilgisayar, matematik, İngilizce, ebru sanatı, halk oyunları, tiyatro, mangala, bağlama, gitar ve ritim ücretsiz kurslarından bahseden Ünlü, tüm gençlerin bu kurslardan faydalanmasını istedi. Konuşmasının sonunda  açtıkları Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılan gençlere başarılar diledi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu