Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Dinek yöresel ürünler satışta

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale çiftçisinin ürettiği ürünlere katma değer katamak amacıyla başlatılan proje meyvesini vermeye başladı. Kırıkkaleli çiftçisi tarafından üretilen ürünlerin satışının yapılacağı Dinek Yöresel Ürünler Satış Mağazası satışlara başladı.

İLK ALIŞVERİŞ VALİ SEZER’DEN

Kırıkkale-Ankara karayolu üzerinde Irmak köyü mevkiinde hizmete giren Dinek Yöresel Ürünler Satış Mağazasını ziyaret eden Kırıkkale Vali Yunus Sezer, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve Proje Genel Koordinatörü Müdür Yardımcısı Seda Karaca’dan bilgi aldı. Dinek Yöresel Ürünler Satış Mağazasının hizmete girdiğini hatırlatan Vali Sezer, işletmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak ilk alışverişi yaptı.

KIRIKKALE’YE HAS ÜRÜNLER

Dinek Yöresel Ürünler Satış Yeri, Kırıkkaleli çiftçilerin desteklendiği bir yer olmakla beraber kadın istihdamına da katkı sunmayı hedefliyor. Irmak Hanımeller Kadın Kooperatifi kurularak tesiste kooparetife üye kadınların gözleme bazlama gibi hamur işi ürünler yapıp satmalarına ve ev ekonomilerine katkı sunmaya imkan tanıyor.  Yahşihan/Irmak Köyü’nde Kırıkkale-Ankara Karayolu üzerinde faaliyete geçen Dinek Yöresel Ürünler Satış Merkezinde, Keskin Kunduru Bulguru’ndan Karakeçili et ve sucuğuna, Delice Pekmezi’nden, Kılıçlar Soğanı’na kadar çok sayıda Kırıkkale ve çevresinde üretilen ürünlerin satışı yapılıyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x