Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Dönmek İçin Arayan Çok Ama !!!

MKE'nin özerkleşmesinin ardından Kırıkkale'den ayrılan yüzlerce çalışan tekrar tezgahlarının başına dönmek için mücadele veriyor. Ancak özerkleşme döneminde çalışanların başka illere gitmemesini isteyen MKE, bu defa dönmek isteyenlere karşı taviz vermeyerek geri dönüş kapılarını kapattı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MKE’nin özerkleşmesinin ardından Kırıkkale’den ayrılan yüzlerce çalışan tekrar tezgahlarının başına dönmek için mücadele veriyor. Ancak özerkleşme döneminde çalışanların başka illere gitmemesini isteyen MKE, bu defa dönmek isteyenlere karşı taviz vermeyerek geri dönüş kapılarını kapattı.

KAPILAR KAPANDI

MKE’nin 3 Temmuz 2021 tarihinde kamu şirketine dönüştürülmesinin ardından Kırıkkale MKE’de görevlerini sürdüren çalışanlar başka illere tayinlerini istemişti. MKE yönetimi ve siyasi partilerin temsilcileri çalışanların hiç bir hak kaybına uğramayacağını ifade etmişlerdi. Çalışanlar ise hak kayıplarının yok olacağı gerekçesiyle MKE’den ayrılmışlardı. Son dönemlerde MKE A.Ş tarafından çalışanlara yapılan zamlar eski MKE çalışanlarını tekrardan Kırıkkale’ye ve MKE A.Ş’ye teşvik etmeye başladı. MKE yönetimi ise tekrardan Kırıkkale MKE A.Ş dönmek isteyen çalışanlara taviz vermemek için kapılarını Kırıkkale MKE A.Ş’ye  kapattığı ileri sürüldü.

AKDERE DUYURMUŞTU

Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere,  MKE çalışanlarının saatlik ücretlerine 4,00 TL zam yapıldığını, aylık ücretli çalışanların aylık brüt ücretlerine %33 + 1.000,00 TL (Bin TL) artış yapıldığını, Şirket ve birim performans hedeflerinin gerçekleşme durumuna bağlı olarak, tüm çalışanlara azami 2 aylık brüt ücret tutarında yılsonu performans primi verilmesi uygulamasının hayata geçirildiğini ve Yurt içi iş seyahatlerinde ödenen günlük harcırah tutarının 115 TL’den 160 TL’ye yükseltildiğini duyurmuştu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x